vineri, 6 martie 2009

Sa treaca Congresul sa vedem alesul

***


Congresul PNL care va avea loc luna aceasta va propune delegatiilor doua viziuni total diferite despre menirea acestui partid in viata politica romaneasca. Pe de-o parte il avem pe Calin Tariceanu, presedintele in exercitiu si fost prim-ministru, care bate apa in piua pe ideea unui prezidentiabil independent sustinut de partid.

Despre PNL se pare ca Tariceanu nu doreste ca acesta sa depaseasca 20% din procentele electorale, visand inca la partidul-balama dorit de Patriciu acum trei ani. PNL - ul ar fi trebuit sa fie partidul care sa dea majoritatea parlamentara in orice combinatie politica cu PD sau PSD. Argument fals, dovada fiind actuala coalitie FSN care ne conduce.

Cealalta viziune il are ca autor pe Crin Antonescu si este una mult mai bine ancorata in realitatile zilelor noastre. Crin propune o reideologizare a partidului, un nou avant al doctrinei liberale clasice in Romania.

Reforma interna in cadrul formatiunii politice liberale trebuie sa inceapa prin recladirea bazei, adica a organizatiilor judetene. Crin propune un consiliu al presedintilor de filiala cu puteri reale de decizie in cadrul partidului. Aceasta reapropiere de baza partidului ar avea ca rezultat o doza mai mare de democratie participativa chiar in cadrul filialelor.

PS: ma uit si nu imi vine sa cred ochilor cand vad idioteniile pe care le scrie pe blogul sau domnul Dan Andronic. Scenarii fanteziste, stiri fantasmagorice...chiar pana acolo s-a ajuns, bre nea Dane?
Rusinica...