sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Spre o scindare a PD-l - ului?

***

Se pare ca grupul de fripturisti plecati din PNL cu scandal catre PD via PLD au ajuns si ei la concluzia ca nenea Basescu este un om rau care nu prea isi respecta promisiunile. De la functii guvernamentale refuzate peledistilor pana la clientela de (factiune de) partid rejectata de la contractele cu Statul, iata ca s-a ajuns si la momentul de adio.

Grupusculul Stolojan-Stoica sunt hotarati sa isi ia jucariile si sa plece. Unde? Dumnezeu mai stie! Se vorbeste pe la colturi de reformarea PLD -ului, cu aceeasi oameni care au strans 7% la alegerile europarlamentare din 2007.

Problema care se degaja din aceasta situatie este lipsa de credibilitate a duetului SS. Cine poate sa isi mai puna sperantele votului in razgandacul domn Stolojan? Cine mai crede in logoreea si grafomania d-lui Stoica legate de unitatea Dreptei politice romanesti? Nici un om cu creierul intact!

Unii vorbesc de mana lui Magureanu in tot acest divort. Magureanu ar nasi o noua constructie politica formata din nemultumitii din cele trei mari partide de pe scena politica romaneasca. Recentele demisii din PSD ale unor fosti ofiteri nu ar fi altceva decat o parte a acestui plan.

Ideologul noului partid ar urma sa fie politologul Iosif Boda. Iar unde este Boda este si Melescanu. Iar Melescanu este (deocamdata!) in PNL. Totusi, eu ma indoiesc ca Mele ar mai putea fi atras intr-o aventura politica. Doar daca este ordin. Atunci da. De protectia informativa a noii unitati militare se va ocupa (normal!) domnul chestor Ardelean.

Ia uite dom'ne cum toate se leaga!