vineri, 4 iunie 2010

Promisiunea protipendadei pediste catre proprii trupeti: nu votati motiunea ca vine remanierea!


***

Omul cu broscoiul in gat revine in  atentia opiniei publice cu o declaratie cel putin interesanta. Spune Olteanul cel taran: "...imediat după adoptarea acestor măsuri (asumarea raspunderii in fata parlamentului,n.n.), premierul va trebui să facă o remaniere şi o va face". Menirea principala a lui Oltean in PD este aceea de trompeta prezidentiala, Casandra a apocalipsei lui Zeus. Desigur, alaturi de Elena Udrea, care, la randul ei, a transmis in aceasta saptamana acelasi mesaj: Basescu doreste remanierea.

Mesajul transmis azi de catre vicele pedist are mai multe tinte. In opinia mea insa, principalii vizati sunt chiar alesii PD, cei care vor decide practic debarcarea sau pastrarea cabinetului Boc. Oltean le transmite sa stea linistiti in bancile lor deoarece Zeus vede tot si va taia in carne vie dupa asumare. Promisiunea aceasta este desarta insa, deoarece Basescu nu are vointa pentru a implementa un plan general de masuri care sa conduca la diminuarea treptata a efectelor crizei. Surprinzator de multi alesi de-ai PD - ului au inteles acest fapt, lucru care da multe batai de cap factorilor de decizie din Aleea Modrogan.

Exista o suprasaturatie de basescianisme in societatea romaneasca. Ori, pana si senatorii si deputatii pedisti sunt parte a acestei societati siluite de aproape doi ani de zile de catre o gasca transpartinica localizata acum in dreptul PD - ului.  Exista o teama teribila a protipendadei pediste fata de proprii parlamentari. In Istorie exista multe exemple in care mercenarii s-au intors impotriva angajatorilor. Cazul Cartaginei este si azi actual. Oamenii acestia au aderat la partidul prezidential nu din cauza doctrinei ci prin prisma interesului imediat. De-altfel, cele mai multe schimburi de parlamentari au avut loc intre PD si PSD, adica doua formatiuni politice aflate, teoretic, pe culoare politice total diferite.

Pregatesc parlamentarii PD - ului o fronda impotriva actualei conduceri executive? Este posibil. Pot ei provoca pana si caderea propriului lor guvern. Pot, dar nu cred ca acum au ales ei momentul. Mai spre culesul strugurilor,  efectul ar fi mult mai vizibil.