joi, 4 martie 2010

Conu Cartarescu, fata in fata cu reactiunea

***

Vine congresul PNL si, in absenta unui puseu de tendinte sinucigase din partea delegatiilor, acesta il va reconfirma pe Crin Antonescu in functia de presedinte. Ca acest partid se gaseste pe drumul cel bun, o confirma si luarile de pozitie ale celor vanduti cu totul taberei basesciene. Daca de spumele unui Morar eu unul m-am saturat, daca de pozitiile de nevertebrate luate de catre Patapievici si Mihaies deja ne este lehamite sa le mai comentam,  iata ca Mircea Cartarescu vine sa confirme justetea cauzei antonesciene.

Ultimul editorial semnat de catre acesta in oficiosul cotrocenist EvZ ne indica amploarea panicii care a cuprins cercul intimilor d-lui Basescu. Amenintarea nu vine din partea unui Ponta aflat inca la stadiul de sugaci, nici din partea lui Adrian Nastase, a carui logoree devine inodora in momentul in care i se mai deschide un dosar la DNA. Nu. Amenintarea principala o reprezinta Crin Antonescu. De ce? Pentru ca este nesantajabil, spune lucrurilor pe nume, vorbeste liber si deslusit.

Cartarescu vorbeste singur sau - in cel mai bun caz - are ca cititori pe cei deja trecuti in tabara fripturistilor. El nu mai convinge pe nimeni, argumentele sale sunt fade. Ura ii intuneca judecata. Repetitia unor cuvinte in textul semnat de catre acesta ne duce cu gandul la un om nervos, surescitat, incapabil de a contraargumenta logic. "Eu personal, de câţiva ani încoace, nu mai recunosc doctrina liberală în penibila şi tot mai penibila prestaţie a PNL", ne spune d-l Cartarescu. Ma rog, probabil ca nici PNL - ul nu mai recunoaste in dl. Cartarescu decat pe autorul preferat al lui Traian Basescu.  O repetare in timp a binomului Wagner-Hitler.

Mai redau un citat din acelasi editorial semnat de Mircea Cartarescu." Fanatismul său străluceşte acum pur, vidat de idei, de doctrină, de maturitate, de responsabilitate politică, de alte scopuri în afară de propria lui perpetuare (....) În loc de un om constructiv şi capabil de iniţiative pozitive vor înscăuna un simbol al urii neîmpăcate faţă de alte partide şi persoane. În esenţa lui, un om al urii."  Pe cine credeti ca descrie Mirciulica al nostru in acest pasaj? Probabil ca patternul ii este foarte bine cunoscut, doar sta bot in cur cu el toata ziua. La prima vedere aici este vorba de stapanul sau de la Cotroceni. Dar nu! Nici pe departe. Dl Cartarescu incearca sa ne convinga ca aici l-a zugravit fidel pe liderul liberal. Hmmm!  Pai nu esti tu un pic cam prost? Sau...?