vineri, 3 iunie 2011

In apararea lui Iosif Buble

***
Dupa cum deja cunoasteti, cred, din alte surse, jurnalistul si bloggerul de succes Iosif Buble a fost condamnat de catre Tribunalul Bucuresti  la plata sumei de 70.000 euro, echivalent in lei la data platii ca titlu de daune morale catre Ana Birchall, politicianca surprinsa, conform lui Ioska, cu o camera ascunsa in timp ce se lupta cu propria-i gurita impotriva scarbavnicului madular. De asemenea, aceasi instanta obliga paratul sa publice pe cheltuiala sa hotararea pronuntata ln 3 ziare de larga circulatie si sa inlature articolele, comentariile si filmele continute pe site-ul sau pe oricare alt site apartinand paratului care este de natura sa aduca atingere onoarei, demnitatii si imaginii reclamantei.

Printre alte bla-bla'uri, instanta constata ca neprihanitei Ana i s-au incalcat drepturile privind imaginea, onoarea, demnitatea si viata privata. 'Ai, du-te! Viata privata? Pai viata privata e aia in care mergi acasa si ti-o tragi cu barbatul sau sotia ta, nicidecum cea in care o faci in padurice, in masina, cu altcineva decat propriul consort. Daca acest argument nu este functional, va mai dau unul. Filmuletul in care gurita, identificata de catre Ioska ca fiind a focoasei pesediste, se ia la lupta cu balaurul, a parvenit pe surse, adica citeste madam Birchall, de la idiotul cu al carui cocosel te-ai luptat. Pe el ar trebui sa il dai in judecata, nu pe cel care disemineaza in public o asemenea scena. Mie cazul acesta incepe deja sa imi puta a publicitate facuta unei politicience de mana a treia, cu vise de marire dar cu posibilitati de exprimare limitate.

Stiti care este diferenta dintre Ana Birchall si Elena Udrea, de exemplu? In timp ce Ana Birchall lasa loc de speculatii, sustinute si de o inregistrare video, in cea ce priveste motivele pentru accederea ei in politica de varf, Elena Udrea, a carei relatie reala cu presedintele Traian Basescu este banuita de toti romanii, nu s-a lasat niciodata dusa de val, nescapand in public nici un gest care sa o tradeze in mod direct. Da, din punctul meu de vedere nici autoritatile si nici presa nu ar trebui sa intre cu picioarele in spatiul privat al cetateanului. Toti avem micile noastre ciudatenii, atat in dormitor cat si in viata privata. Insa, atunci cand o faci in public, filmat, si mai esti si persoana publica, se cheama ca esti chiar idioata.