vineri, 6 februarie 2009

De ce cred intr-un PNL condus de catre Crin Antonescu

***

Marturisesc ca, desi nu sunt membru PNL simpatizez cu aceasta formatiune politica si votez cu ea constant din 1996, adica din momentul in care am avut dreptul legal de a alege. Chiar i-am ajutat logistic pe activistii acestui partid in campaniile electorale. De felul meu sunt o persoana consecventa, cea ce va doresc si Dumneavoastra, fara nici o urma de ironie.

Prin urmare nu imi este deloc indiferenta situatia in care se regaseste conducerea liberala. Personal inclin sa cred ca momentul Tariceanu s-a consumat. Dupa patru ani de guvernare foarte reusita (marturie stau rezultatele economiei romanesti si nu limbutia ventriloca a comicului de serviciu, dl. Nimeni alias Emil Boc) e timpul ca PNL - ul sa se refaca in opozitie.

Este timpul pentru un conducator mai vocal, mai cerebral cu convingeri liberale mai puternice. Cred ca domnul Crin Antonescu corespunde acestor criterii. Avem de-aface cu un om politic care a crescut odata cu PNL - ul in perioada post-decembrista. Crin Antonescu este cel mai consecvent politician din Romania.

A prezis esecul total al Aliantei DA atunci cand 80% dintre liberali credeau cu putere in Traian Basescu. A fost un opozant puternic si credibil al lui Basescu atunci cand acesta a incercat instaurarea statului politienesc de factura dictatoriala in Romania. Este cel mai bun orator din Parlamentul Romaniei - probabil singurul orator adevarat pe care l-a avut Romania in ultimii douazeci de ani.

Este omul convingerilor ferme, de nezdruncinat. A reusit sa se impuna in constiinta alegatorului roman ca fiind unul dintre putinii politicieni de Dreapta autentici din Romania. Nu a baleiat politic de la Stanga la Dreapta sau viceversa precum actualul cotrocean.

Crin Antonescu este alternativa castigatoare pentru PNL. Este omul care poate duce partidul la 35% din sufragiile electoratului. Impreuna cu Ludovic Orban ar putea aduce in partid oamenii dezamagiti de politica romaneasca.