sâmbătă, 12 septembrie 2009

Presedintele si femeile lui

***


Explicatie: Cand spun in titlu "femeile lui" ma refer la proiectia mentala a idealului de femeie plasmuit de mintea prezidentiala.

In cei cinci ani de mandat la Cotroceni Basescu a avut pe agenda sa doi mari adversari: Tariceanu si femeile cu slujbe onorabile. Daca despre clinciurile Basescu vs. Tariceanu s-a tot scris in toti acesti ani reprizele Basescu vs. femei de succes s-au perpetuat cu o anumita ritmicitate pana in zilele noastre.

Armele lui Basescu in disputele cu femeile care traiesc pe propriile lor picioare? Pai hai sa le enumeram. Aluziile de natura sexuala - si au fost destule, de la faza cu asistenta pana la invitatia in birou a unei jurnaliste. Ce denota aceste intamplari? Frustrari. Frustrari de ordin sexual. Proiectia acestor trairi basesciene in viata publica este Elena Udrea. Blonda si cu tate mari, dispusa la orice pentru a avansa in cariera. Perfecta pentru navetistii din rata de Tantareni. Acceptata de entelectualii sinecuristii din jurul lui El Presidente sa nu il supere pe acesta.

O alta arma uzitata e Basescu este deconspirarea originii etnice a femeii incomode. "Tiganca imputita" de la Antena 3 a fost doar prima victima. Cred ca am mai fi numarat cateva daca prezidentul mai fura un telefon si l-ar fi uitat deschis. Basescu nu are capacitatea de a respecta o femeie pentru cea ce reprezinta aceasta din punct de vedere profesional. Nu. Basescu nu are sustinatoare. Are cel mult tiitoare, create pe calapodul Elenei Udrea.

Ce m-a determinat sa scriu acest comentariu? Ma uitam mai zilele trecute la zvarcolirile din Justitia romana. Am vazut contrele dure aplicate de presedinte Procurorului General Kovesi in intalnirea de la Cotroceni. Am vazut aluziile stravezii din vorbele aruncate de Basescu catre presedintele Asociatiei Magistratilor, Mona Pivniceru. Aceeasi atitudine golaneasca. Aceeasi lipsa totala de respect.

Basescu nu realizeaza faptul ca nu mai are 16 ani ca sa se dea golaneste la toate fetele de pe strada cu care intra in contact. Modelul Berlusconi? Nu, multumesc. Nu cumpar.