luni, 2 august 2010

Crin Antonescu. Pozitia actuala a PNL vizavi de evenimentele din politica romaneasca


***
Crin Antonescu, Sinteza Zilei, 01.08.2010

"În ceea ce priveşte PSD, eu am avut rezerve, dar nu date de ideologie . PSD e deja un partid istoric care, oricât s-ar simţi lezat domnul Ponta, e legat de persoana lui Ion Iliescu, persoană care amestecă lucruri bune şi rele. Problema PSD-ului este despărţirea de Ion Iliescu".

"... pe scena politica vor rămâne două partide dominante, PNL şi PSD. Vom vedea care va fi ordinul lor de mărime în electorat, însă bătălia asta este".
"Eu sunt de acord că cel mai bine ar fi să avem alegeri anticipate şi pentru Parlament şi pentru Preşedinţie, care să ne dea o nouă expresie de putere politică, în conformitate cu actuala opţiune a electoratului, şi şansa unui Guvern nou".

"Problema de fond este să înţelegem că noi toţi avem o problemă de natură morală. Din cauza acestor carenţe ajungem să avem salarii şi pensii foarte mici, să fim corupţi sau să fim victimele corupţiei". 

"Dată fiind poziţia recentă a PSD, noi nu votăm o moţiune de cenzură, de această dată, oricum. Ci doar în momentul în care am discutat cu PSD şi cu PC ce se întâmplă a doua zi, deci care este alternativa pe care o propunem noi”".