joi, 12 martie 2009

Antonescu sau drumul ireversibil catre culmea puterii

***

Aseara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 am asistat la ultima confruntare directa cu public dintre cei doi candidati pentru sefia PNL, Crin Antonescu respectiv Calin Popescu.

Personal nu am fost dezamagit deloc de prestatia D-lui Antonescu. Dimpotriva, calitatea discursului politic etalat ne indica un om politic rasat, capabil sa redea clasei politice romanesti demnitatea. Modalitatea de a raspunde intrebarilor d-lui Gadea m-a convins ca, atunci cand predicam in desert numele lui Crin am avut dreptate. In Romania se naste un alt gen de politician, stapan pe verb, capabil de a explica cetatenilor realitatile zilelor noastre.

Mi-a lasat insa un gand amar comportamentul si discursul fostului prim-ministru Tariceanu. Depasit complet de evenimentele care sunt in desfasurare in aceste zile, dl. Tariceanu a preferat o logoree incolora care ar fi trebuit sa accentueze calitatea dansului de om politic anti-Basescu. Din pacate pentru dansul, electoratul asteapta solutii constructive nu doar daramari de mituri politice.

Gestul reprobabil de a externaliza pe sticla unele conflicte personale pe care le-a avut de-alungul timpului cu Antonescu l-a descalificat deja in ochii majoritatii liberalilor din Romania.

Replica lui Crin a fost dezarmanta pentru Tariceanu: “De ce spuneţi că nu-mi asum responsabilităţi sau că am absentat în Parlament? Dacă cineva ar zice despre dumneavoastră că până în 2004 n-aţi existat în politică fiindcă nu aţi avut funcţii şi nu v-aţi asumat responsabilităţi aş fi primul care aş protesta”.

Doua personalitati diferite, doua caractere antitetice.