duminică, 17 ianuarie 2010

"Flacara violeta" si prost(anac)ii



***

Redau mai jos doua declaratii:

Viorel Hrebenciuc,  vorbind despre Basescu si confruntarea finala de dinaintea turului al doilea: "În ziua de joi, în general, Băsescu este în formă maximă pentru că cel puţin cei care se ocupă de ezoterie ştiu ce înseamnă Ziua Flăcării violet. Dacă aţi observat, cei din PD-L purtau violet şi cravatele, şi pulovărele, şi pulovărul pe care îl purta Băsescu. Deci există o filiaţie aici. Eu cred în treaba asta..."

Mihaela Geoana, sotia lui Mircea Geoana si presedinta Crucii Rosii din Romania, invitata la Alesandra Stoicescu la Antena 3, intrebata despre gafele comise de catre sotul ei in recent incheiata campanie prezidentiala, cu precadere despre vizita nocturna facuta lui Sorin Ovidiu Vantu, declara ca acestia"nu aveau nimic de ascuns, nu era absolut nicio problemă, dar felul în care contracandidatul i-a aruncat-o şi faptul că nu a ripostat foarte natural. Ştia că această întrebare va fi pe tapet. Cred că a fost atacat energetic foarte mult. Erau chiar în sală oameni, care lucrau în acest sens. Şi nu a fost tot timpul, ci acolo unde erau momentele decisive”.

Halucinant de-a dreptul! Adica seful de campanie al candidatului PSD pune infrangerea acestuia pe seama interventiei supranaturalului.  Mai mult, sotia lui Mircea Geoana se simtea stoarsa din punct de vedere energetic in ziua dezbaterii. Doamna, d-voastra detineti si demnitatea de presedinte al Crucii Rosii din Romania. Nu aruncati aceasta societate in derizoriu, va rog eu. Parca sotul avea porecla aceea nu d-voastra.

Cu alte cuvinte, in acceptiunea celor mai apropiate persoane din jurul lui Geoana pentru infrangerea rusinoasa a acestuia nu a fost de vina prestatia jalnica din timpul campaniei pentrul turul al doilea ci Satana cea violeta care si-a varat coada in bussinesul pesedist. Personal, daca familia Geoana mi se pare o cauza pierduta pentru Romania, de la Viorel Hrebenciuc aveam alte asteptari. Fiind vorba de mintea limpede a partidului, ma asteptam ca judecata lui sa fie mult mai rece si la obiect. Este descalificant pentru omul care a adus destule victorii PSD - ului, sa se comporte( cel putin declarativ)  precum  precum o tata care sta la coada la ajutorul pentru somaj.

Eu ma astept ca alesii nostrii sa judece corect, sa identifice problemele si sa ia masurile necesare in urma unor analize factuale calitative si cantitative. Meseria de politician trebuie sa devina una strict pozitivista. Cat timp te gasesti in exercitiul functiei nu ai dreptul sa interpretezi faptele ca pe un dat istoric. Nu poti sa iei decizii bazandu-te pe predictiile Mamei Omida. Cum putem spera la o emancipare intelectuala a maselor cand in varful puterii politice avem indivizi care cred in Flacara Violeta? Oare revenim mental, incetul cu incetul in Evul Mediu? Ne va spune dl. Hrebenciuc ca Pamantul este plat? Va pleca d-na Geoana la vanatoare de vrajitoare? Nu este exclus deloc.

Incepe sa imi fie teama de tara asta...

PS: L-ati urmarit pe Varujan aseara la "Sinteza Zilei"? Modul cum "simte" el atacurile energetice, locurile unde acestea se localizeaza si aurele celor implicati? Ridicol! Tara de nebuni! Scrieti "Spitalul nr.9" la intrarea in tara. Romania este un nume pe care nu il meritam.