marți, 23 februarie 2010

Necesitatea momentului. Ce nu inteleg "balamalistii"


***

Zilele in care se vor desfasura lucrarile congresului PNL se apropie.  Delegatii vor avea de ales intre stagnarea electorala la borna lui 20% (in cel mai fericit caz) sau edificarea unui partid politic puternic, capabil de a obtine singur peste 35% dintre optiunile votantilor. Prima varianta este una paguboasa deoarece nu prezinta nici cea mai mica garantie in cea ce priveste accederea la guvernare din postura de partid-balama. In fapt aceasta optiune a fost invalidata de desfasurarea evenimentelor pe scena politica romaneasca in ultimii doi ani.

"Balamalistii" d-lui Patriciu ar trebui sa faca ciocul mai mic. Agitatia aceasta are un puternic iz de balcanism ieftin. Unii dintre acesti domni agitati au facut cariera prin a nu face nimic sau a debita doar lucruri traznite. Crin Antonescu vine la acest congres cu un proiect concret, prin a carui punere in practica PNL va avea forta de a schimba singur realitatile dintr-o societate bolnava. Este pentru intaia data, in douazeci de ani, cand in PNL exista un grup capabil de a articula o viziune politica realista, adaptabila realitatilor pe care le traim zi de zi in viata noastra publica.

In aceste zile trebuie sa cerem delegatiilor de la congres mult realism. Un exemplu in acest sens este prietenul nostru, dl. Mihai Voicu. Dl. Voicu nu si-a ascuns niciodata preferinta pentru Calin Tariceanu, atunci cand acesta a candidat la functia de presedinte al PNL. Insa acest aspect nu a fost de natura ai intuneca dreapta judecata atunci cand a analizat realist viitorul partidului. Crin cere o echipa, o echipa care sa aplice o politica liniara pentru indeplinirea obiectivului de a avea, in sfarsit, o guvernare de dreapta adevarata.

Domnii "balamalisti" nu explica deloc logic ce s-ar intampla daca presedintele PNL ar fi silit sa conlucreze cu o echipa formata in majoritate din fripturisti cu interese imediate in zona PD - ului. Cum s-ar impaca viziunea liderului cu cea a echipei de conducere? La acest moment votul pe lista este cea mai buna optiune pentru PNL. Prea multe cadre de conducere din PNL au dezertat catre PD din posturi de conducere. Lovitura de imagine ar fi una naucitoare pentru partid.

Si inca o chestie, pur personala; m-am saturat ca noi, simpatizantii PNL sa ne complacem in postura de loseri voiosi. E timpul sa mai si castigam. In acest sens Crin nu mai este o speranta, el este deja o certitudine. Ramane doar ca Dumnezeu sa le de-a minte delegatilor, iar cei alesi in conducerea partidului sa joace precum o echipa. De prea multa vreme in PNL democratia este confundata cu anarhia.