duminică, 5 aprilie 2009

O familie handicapata moral:Paleologu

***

Cu siguranta ca nesimtirea cunoaste o mare recrudescenta in perioada de dupa 1989. De la buticarul din colt pana la omul politic cu pedigree, toti profeseaza acest nou mod de a te comporta in societate.

Bunaoara avem cazul lui Theodor Paleologu. Ministrul "pleasca", dupa ce l-a comparat pe Basescu cu Napoleon (cu care dintre ei pana la urma, Dumnezeu stie!), acesta a recidivat cu o declaratie soc: Ionel Bratianu, fauritorul Romaniei Mari, nu are nici cea mai mica sansa in fata actualului guru de la Cotroceni, onorabilul domn Basescu. Basescu reprezinta, in optica micului lingau, chintesenta devenirii moderne a Romaniei.

Ca acest tanar domn esta "tradus" in toate felurile posibile de catre PD - ul prezidential, nu mai incape nici un semn de intrebare. De exemplu, in 25 noiembrie anul trecut, in ajunul alegerilor parlamentare, la sugestia consilierilor PD Toderica fara frica lanseaza o scrisoare catre liberali. Ce ne spune el in ea? Pe langa o logoree sugerata, greu prizabila de catre orice liberal cu mintea intreaga, individul scrie:

"Pe toţi (liberalii n.n) vreau să-i conving de iminenţa pericolului revenirii la putere a PSD într-un context de criză care-i reactivează în forţă rezervele ideologice socialiste(...)

Alianţa tacită din ultimii ani dintre PNL şi PSD a decepţionat pe mulţi liberali. Dar trecerea la o alianţă pe faţă, la guvernare, între PSD şi PNL ar fi un adevărat dezastru pentru acesta din urmă. PNL nu îşi poate permite să devină o simplă remorcă a restaurării PSD-iste."

Ia uite dom'ne, ce-l mai futea grija cand venea vorba de PNL! Incredibil! Pai nea Toderica, acum ca matale faci parte nemijlocit dintr-un guvern format de PD - ul matii cu PSD, ce mai zici? Te simti bine? Constiinta este in stare buna? Sau, macar mai exista? Ma indoiesc de un raspuns afirmativ la ambele interogatii. Doar vorbim despre fiul celui care a dat cu subsemnatul la Secu timp de mai bine de douazeci de ani, intre 1963 si 1984, nu-i asa?

Din fericire pentru tara aceasta, prostia acestui pui de informator a inceput sa puta si in interiorul PD - ului. Mai exista oameni de onoare si pe-acolo.