joi, 24 noiembrie 2011

Revolutia pepenilor

***
Daca in Georgia lui Sevardnadze si Saakasvili am avut parte, acum ceva anisori, de o revolutie a trandafirilor, daca in Kirghistan am asistat la revolutia lalelelor, daca la Kiev a avut loc o revolutie a castanilor, iata, acum, in ceasul al doisprezecelea, Romania intra in randul lumii cu o miscare revolutionara bazata tot pe regnul vegetal, si anume cea a pepenilor. De Dabuleni, bineinteles! Proaspat ejaculat din PSD (Vanghelie stie!), dl.Geoana s-a decis sa se reincarce moral printr-o vizita fulger in regatul pepenilor.

Sub efectul intamplarilor politice din ultima vreme, al caror personaj principal este Mircea Geoana, juvetii degraba cultivatori de pepeni, dau de pamant cu conducerea pesedista. "Ponta, ăla, Ilie Sârbu, Năstase, să nu calce pe aici că îi mănână dăbulenii!" spun cu patos amicii d-lui Geoana din nisipurile Dabuleniului. "Le-a fost frică de Geoană pentru că e om cult", spune obidita o baba (sau mos?) care vede in persoana d-lui Geoana un fel de Mesia al Olteniei, cel care  le-a rezolvat totul - "sistemul de irigaţii", "clădirea primăriei", "plantaţia de păduri". Probabil ca daca il lasau astia in functie, minunile infaptuite de catre primul dabulean al tarii ar fi rivalizat cu cele ale lui Chuck Norris. Viteza luminii ar fi fost depasita,  hida de Moarte ar fi fost eradicata si alte asemenea masuri care, nu-i asa, ii stau la indemana unui presedinte al Senatului Romaniei. Descalecarea Prostanacului la Dabuleni are un farmec aparte, daca luam in considerare faptul ca el este insotit acolo de catre un domn Florentin Gust, pe care am avut prilejul sa il ascult vreo cinci minute, aseara, la B1TV. Neted in gandire, cu o exprimar greoaie, dl. Gust ne arata exact profilul celui care s-ar incumeta sa il insoteasca pe Mircea Geoana intr-o aventura politica.

In afara acestui domn Gust, nici o personalitate nu pare dispusa sa isi lege destinul politic de cel al fostului presedinte al Senatului Romaniei. In virtutea celor cinci milioane de voturi cu care se tot lauda dabuleanul, parca era de asteptat ca mai multi oameni importanti sa marseze la carisma lui. Nu a fost cazul deoarece valoarea politica reala, intrinseca, a d-lui Geoana este banuita de mai toti cei interesati de fenomenul politic. O nulitate ajunsa intr-o functie inalta datorita partidului. Intr-un fel tara aceasta are revolta pe care o merita. Pepenarii contra PSD. Ce ziceti de asta?