luni, 17 decembrie 2012

Un porc pentru dl.Basescu

***
Devine simpatic guvernatorul republicii bananiere Romania atunci cand se contrazice intr-un stil absolut dambovitean! Mai tineti minte declaratia Lichelului de mai acum cateva saptamani? Nu vrei sa inghiti porci, o broscuta mai merge, un porc e greu de inghiti, a spus Basescu, in cadrul unei emisiuni la postul B1 TV. Boala tipica a politicianului roman...Declaratiile extrem de tari, dure, neechivoce, fac cel mult deliciul presei avide de senzational dar sunt total contraproductive atunci cand vorbim de politica.  Declaratia a fost facuta in legatura cu posibila desemnare a lui Victor Ponta in fruntea unui guvern USL.
De fapt dl. Basescu continua traditia unui anumit tip de declaratii politice, de efect pentru mass-media dar lipsite de orice insemnatate practica pentru cetateanul de rand. Tot el spunea mai acum cativa ani ca va demisiona la cinci minute dupa ce Parlamentul il va suspenda. A facut acest lucru? Doamne-fereste! Mai aproape de zilele noastre un alt politician de anvergura, Crin Antonescu, declara ca sa va retrage din politica daca Traian Basescu va reveni la Cotroceni, in urma suspendarii din vara. Ori eu il vad inca foarte activ politic pe dl.Antonescu, acesta aflandu-se intr-un continuu antrenament pentru functia suprema in stat.

Stiam de mult ca gura bate fundul, dar parca politica aceasta damboviteana cu iz de Bosfor ne indica prea des aceasta realitate. Ce nu inteleg acesti domni este un fapt extrem de obisnuit intre cei care profeseaza un minim bun-simt: nu te pui sa faci declaratii ametitoare daca nu ai nici macar un argument in favoarea lor. Ce l-o fi pus pe Basescu sa se lege de porci?