sâmbătă, 13 februarie 2010

Perversiune in public! Actuala conducere a Societatii Timisoara face caca pe idealurile Proclamatiei de la Timisoara


***

Proclamatiei de la Timisoara -  document programatic al luptei cu criptocomunismul post-decembrist - i se pregatesc funeraliile oficiale. La evenimentele prilejuite de aniversarea a douazeci de ani de la lansarea acesteia, invitatul principal va fi presedintele Traian Basescu. Cu alte cuvinte, un comunist autodeclarat va participa din postura de sef de stat si idol al actualei conduceri a Societatii, la slujba de inmormantare a ideilor generoase inspirate de intelighentia timisoreana si promovate cu asiduitate in spatiul public de catre cel care a fost George Serban.

Am crezut ca supremul moment de penibilitate oferit de catre conducerea comunistoida a Societatii, in frunte cu Florian Mihalcea, Daniel Vighi si Oscar Berger, a fost vizita la Palatul Regal cu insignele PDL in piept. Nu. Acest moment a fost depasit. Uitati-va la fotografia de mai sus. Ce sa mai zici? La douazeci de ani de la Revolutie, pe frontispiciul sediului Societatii Timisoara atarna o tabla cu numele fostului procuror ceausist Monica Macovei. Acum intr-o noua prezentare. Aceea de europarlamentar.

Da, o spun cu durere in suflet, sediul Societatii Timisoara ar trebui evacuat cu portareii. Sunt absolut convins de faptul ca PD - ul si d-l Basescu personal, se vor ingriji sa le cumpere argatilor sai din Timisoara un sediu de unde sa se erijeze in continuare in luptatori anticomunisti. Am citit azi un apel initiat de catre Sorin Iliesiu - alt pescuitor in ape tulburi - impotriva initiativei Consiliului Local Timisoara de a evacua o organizatie de partid care ocupa abuziv un spatiu destinat unui ONG. Interesant este faptul ca Iliesiu a renuntat la semnaturile unor lideri de opinie cunoscuti ca fiind simpatizanti declarati ai actualului partid de guvernamant.

Astfel pe lista nu au avut loc semnaturile lui Tismaneanu, Patapievici, Mihaies si ale altor lingai mult prea vizibili. Continutul acestui apel catre Ciuhandu este o mostra vie de curlingism. Limbile maronii au scornit o frazeologie care sa il inmoaie pe actualul primar, facand apel atat la simbolul Corneliu Coposu cat si la imaginea lui Ciuhandu, pe care il considera  "cel mai popular lider actual al PNŢCD şi  primar al celor care au pornit revoluţia anticomunistă din România." Brrrrr! Scarbos de-a dreptul!

Apelul il nominalizeaza pe Corneliu Coposu ca pe "primul laureat al Marelui Premiu al Societăţii Timişoara a fost, în anul 1992", semnatarii asumandusi-l pe Corneliu Coposu ca fiind "modelul nostru etic şi politic." Doamne, unde s-a ajuns in tara aceasta. Curvele au ajuns sa se creada fete mari. Fantastic cat tupeu au "cacatii" astia, vorba lui Marius Oprea.               

Apelul se incheie in aceeasi nota tragi-comica, petitionarii intrebandu-l pe Gheorghe Ciuhandu "Ce ar spune Seniorul văzând că urmaşii lui dau afară din propriul sediu cea mai anticomunistă organizaţie din România?" :))