joi, 23 aprilie 2009

Vocea firava a opozitiei. PNL, se poate mai tare?

***


Pariul meu politic pentru urmatorii cinci ani este Crin Antonescu. Am spus-o si o sa repet acest lucru. Insa nu pot sa nu constat si erorile facute in rastimpul de cand Crin conduce partidul. Unele dintre acestea sunt chiar ingrijoratoare.

Lucrul cel mai suparator pentru mine este nespecularea la maxim a gafelor enorme facute de catre actuala coalitie de guvernare. Vocea PNL - ului este una slaba deoarece calitatile oamenilor trimisi de partid ca sa il reprezinte in dezbaterile publice sunt indoielnice.

Disparitia din randurile partidului a intelectualilor autentici, cu opera, este ingrijoratoare. Demisia lui Adrian Cioroianu din PNL - istoric cu lucrari citate in universitatile americane ca si bibliografie obligatorie pentru fenomenul leadershipului comunist est european - ar trebui sa provoace frisoane la varful formatiunii liberale.

De asemenea, renuntarea mult prea usoara la un economist precum Daniel Daianu este condamnabila. In actualul context, cu o criza financiara care nu se mai incheie, Daianu a devenit economisul favorit al mai tuturor mijloacelor mass-media. Eticheta Daianu-PNL ar fi adus imagine si voturi partidului.

In aceasta situatie cine sa vorbeasca in numele partidului? Si intreb acest lucru in conditiile in care Crin Antonescu este cvasiboicotat de mai toate posturile de televiziune. Ludovic Orban nu este raspunsul, credeti-ma!