duminică, 19 iunie 2011

Overeem vs Werdum.Unde esti tu, Fedor...?

***
Aseara, in cadrul turneului Strikeforce, la Dallas a avut loc meciul dintre Alistair Overeem si Fabricio Werdum. Anost, fara pic de vana, previzibil. De ce spun ca a fost previzibil? Pentru ca in perioada antemergatoare meciului ambii combatanti si-au dezvaluit strategia; Werdum dorea sa il termine pe Overeem la sol printr-un triangle armbar sau printr-o priza la picior iar Overeem visa la un knock-out din pumni spunand ca el nu are de gand sa lupte la sol.

Am avut parte de momente absolut hilare,in care Werdum se aseza pe spate precum o cocota si il implora pe Overeem sa vina peste el. Olandezul, cunoscand superioritatea brazilianului in lupta de la sol,a refuzat lupta, impingandu-l pe arbitru sa il ridice in picioare de fiecare data pe Werdum. A rezultat o frustrare si o precipitare tot mai vizibila in stilul lui Fabricio, abia in ultima runda acesta reusind sa il aduca pe Alistair la sol. Degeaba, Overeem era pus in garda de intamplarea nefericita a lui Emelianenko, care a fost invins de brazilian tocmai printr-un triangle armbar.  Fara lovituri spectaculoase, fara proiectari adevarate pe saltea, am avut parte de un meci pe care eu personal doresc sa il uit cat mai repede. Nimic din sufletul unui luptator adevarat, precum Fedor de exemplu, la cei doi oponenti. Lupta (ma  rog, daca poate fi numita lupta) o puteti urmari aici, dar va recomand sa beti o cafea mare si neagra inainte, deoarece riscati sa adormiti.

Personal inca refuz sa cred ca acesta poate fi considerat un meci intre doi campioni mondiali. Eu am vazut doar un munte incarcat de steroizi si un practicant de Jiu-Jitsu brazilian care statea intins pe spate si isi deschidea picioarele precum Ciocciolina. Putin, foarte putin pentru un sport de contact atat de dinamic,in esenta.