miercuri, 6 octombrie 2010

"Am votat cu Basescu"

***

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, sau, dupa o expresie mai veche a lui Tom Gallagher, merge spre fundul sacului. Acest lucru nu se intampla de ieri sau de azi ci de vreo doi ani incoace. Refacerea totala a FSN - ului prin alianta naturala dintre PD si PSD in decursul anului 2009 nu a trezit din amorteala marea masa a romanilor. Rezultatul? In decembrie 2009, in intrecerea socialista pe ramura dintre Ciuma si Holera, a invins Traian Basescu. Desigur, cu largul aport al romanilor votanti, degraba varsatori de sufragii in favoarea actualului presedinte sau a lui Mircea Geoana, celalt exponent al unei Romanii reziduale.

De multe ori m-am intrebat oare cum au votat personalitatile, cei pe care ii vedem zilnic pe sticla in rolurile principale din societatea romaneasca.  In decursul zilei de ieri un mister a fost devoalat publicului larg. Ei da, sindicalistul lui Peste pe numele lui Bogdan Hossu, a declarat ieri ca a votat cu Traian Basescu. Scurt si la obiect. Asta in conditiile in care Romania, de vreo doi ani de zile - dupa cum am vazut - se indreapta spre marginea prapastiei. Sa recapitulam; in deplina cunostiinta de cauza, cunoscand acest adevar, Bogdan Hossu l-a votat pe Traian Basescu. O intrebare filosofala se naste acum: de ce? Ce l-a facut pe vajnicul sindicalist, cel batut in cuie in fruntea Cartelului Alfa, sa considere ca Traian Basescu este cea mai buna solutie pentru aceasta tara?

Ma gandesc ca totusi a avut in mana cateva argumente care au cantarit greu in luarea acestei decizii. Bun. Asta a fost anul trecut. Acum, acest Bogdan Hossu este foarte nemultumit de activitatea Executivului condus nominal de catre Emil Boc dar girat si condus de facto de catre Traian Basescu, idolul domniei-sale. Greve anuntate, marsuri catre Cotroceni cu voie de la stapanire, toate acestea au devenit activitati curente pentru sindicalistul nostru. Insa, intreb si eu acum, cu ce drept moral vine acest individ in fata manifestantilor carora le gheortaie matele de foame, si le vorbeste despre incompetenta guvernului Boc? Un amanunt interesant totusi; niciodata, in toata aceasta perioada, Bogdan Hossu nu a pronuntat numele lui Traian Basescu. Smecher, nu?

Ce pretentii mai poti avea de la o tara in care liderii de sindicat sunt mana in mana cu puterea politica a momentului? Ce asteptari mai putem avea de la o astfel de tara? Care mai este rolul miscarii sindicale in acest context? Cat de idioti pot fi membrii de sindicat din Romania atunci cand ei chiar cred in contondenta discursului liderilor lor de sindicat, in timp ce acestia, in particular, isi declara admiratia pentru cel care a determinat alunecarea Romaniei in actualul marasm?