vineri, 22 mai 2009

Radu Duda la Realitatea TV. Principe, care este totusi parerea domniei tale?

***


Am urmarit aseara cu mult interes emisiunea lui Adrian Ursu de pe Realitatea TV in care a fost invitat principele Radu Duda, candidat independent pentru Cotroceni. Eleganta discursului politic al acestui domn este remarcabila. Din pacata insa ideile majore, ideile-forta lipsesc cu desavarsire. Eu nu am remarcat aseara nici o parere personala de a domnului Duda care sa ma incante in perspectiva. Doar enunturi generale.

La nivel de principii Radu Duda vorbeste coerent. Dar aceasta coerenta este pusa in umbra de absenta numirii mijloacelor de actiune prin care aceste principii generale ar putea fi transpuse in practica. Aceste idei generoase sunt proclamate ca si valori personale de catre toti ceilalti candidati intrati deja in cursa. Principelui ii lipsesc ideile personale, ideile de forta care pot fi generate doar de catre o personalitate puternica.

M-a uimit ezitarile lui Radu Duda in a spune cu franchete cu cine ar prefera sa lucreze ca si premier sau ministru de finante intr-un eventual mandat prezidential. Realizatorul ii ceruse doar o parere personala si nimic mai mult. Si au mai existat si alte ezitari sau enunturi defectuoase. Spre exemplu este greu sa spui ca tu condamni politicianismul din Romania cand aceasta tara a fost caracterizata prin politicianism inca de la intemeierea ei ca si stat. In tara noastra nu se face politica, doar politicianism!

Radu Duda nu m-a convins in dezbaterea de aseara. Este departe de a fi o speranta pentru aceasta tara. Dansul asimileaza functia de presedinte cu cea de monarh constitutional. Cea ce in sine nu este rau. Dar ce te faci daca cetatenii acestei tari chiar iti vor da voturile lor si te vor trimite la Cotroceni? Cu cine vei lucra si cum vei lucra? Absenta unei strategii reale aplicate pe Romania, il descalifica din punctul meu de vedere.

Domnul Duda nu este nici mai rau si nici mai bun decat politicienii actuali din Romania. Diferenta o face apartenenta la Casa Regala a Romaniei.