duminică, 5 februarie 2012

Neica Nimeni si capul lui Motoc

***
De aproximativ un an de zile dl.europarlamentar Cristian Preda cere cu o obstinatie demna de o cauza mai buna, sa cada un cap. Si nu orice fel de cap ci chiar cel al primului-ministru Emil Boc. Blogul domniei-sale (se pare ca acesta este singurul instrument de comunicare publica pe care il stapaneste fostul politolog) a devenit o tribuna  de unde se arunca in spatiul online, de cel putin trei ori pe saptamana, ideea inlocuirii din functia de premier a clujeanului cel mic.
Fara sa contest rolul de supapa de refulare pe care pare sa il joace ideile aruncate public cu atata lejeritate de catre dl.Preda, nu pot sa nu constat faptul ca fostul politolog greseste amarnic atunci cand arunca vina esecului guvernarii PDL exclusiv pe umerii atat de ingusti ai actualului prim-ministru. Nu Emil Boc este principalul vinovat pentru criza politica pe care o traverseaza acum Romania. Vinovatul principal il gasim un etaj mai sus, bantuind prin Palatul Cotroceni, inventand crize, delegitimizand politicul in ansamblu si propunand romanilor solutii fantasmagorice pentru o virtuala iesire dintr-o criza in care ne afundam tot mai adanc, pe zi ce trece. In fapt loialitatea d-lui Preda nu este deloc legata de PD-L ca si partid politic ci doar de Traian Basescu ca si personaj politic mesianic, trimis pe plaiurile mioritice pentru a reforma Statul

La anticul popor evreu exista obiceiul asezarii tuturor pacatelor comunitatii, la modul simbolic, asupra unui tap, care mai apoi era trimis in desert pentru ispasirea acestor abateri de la legile lui Israel. Cam in acelasi mod vor sa procedeze si vajnicii nostrii pedelisti cu persoana lui Emil Boc.  Un cap al lui Motoc pentru inca cateva luni de guvernare tihnita. Problema cea mare pentru strategii din spatele partidului de guvernamant este aceea ca mai toti romanii care stiu sa citeasca trei randuri de presa, asociaza direct guvernarea actuala cu persoana lui Traian Basescu. Personificarea este mult mai accentuata in cazul presedintelui si a Elenei Udrea decat in cel al lui Boc, vazut de catre cetateni la justa lui valoare care tinde abrupt spre zero.

Nedezmintindu-si loialitatea proiectata exclusiv asupra persoanei lui Traian Basescu, dl.Preda  - care este doar un neica Nimeni in cadrul PD-L - cere in ultima lui postare de pe blog, unitate in jurul presedintelui. Acum, ori ca domnul europarlamentar este un neintiat in cabala pedelisto-basista, ori ca este de rea-credinta, dansul incearca sa ne convinga de virginitatea politica a patronului de la Cotroceni si de incapacitatea personala a primului-ministru de a gestiona aceasta criza. Poate ca ar trebui sa i se spuna si d-lui Preda faptul ca Emil Boc nu exista ca si prim-ministru. Exista doar un papusar - la Cotroceni - care ii controleaza toate miscarile publice. Boc - irelevant, Basescu - principal vinovat. Restul e cancan, d-le Preda.