luni, 18 aprilie 2011

Oameni si caini

***
Sunt absolut siderat de cea ce s-a intamplat azi-noapte in municipiul Deva. Zeci de caini fara stapan au fost executati din masini de teren, folosindu-se arme cu incarcatura otravitoare. Despre subiect, informatii aici. Niste impotenti fara coaie, fara urma de creier in capul care le serveste exclusiv pentru a nu li se umple gatul de apa in cazul unor precipitatii abundente, s-au crezut in padure, luand in catare mai toti cainii comunitari care le-au iesit in cale. Se pare ca acest barbarism a avut girul autoritatilor locale, primarul Mircia Muntean multumind calduros acestor nenorociti care se cred vanatori. "Îi rog pe toţi vânătorii din să ia măsuri asupra lor (câinilor n.n.), să nu mă lase singur. Este singura problemă pe care nu am putut să o rezolv până acum. Mă bucur când văd că am scăpat de ei'.

Nu sunt un activist in sensul propriu al termenului, pentru drepturile cainilor comunitari. Mai mult, si opinia mea este aceea ca numarul cainilor fara stapan trebuie controlat strict de autoritati. Insa, intre mijloacele normale, moderne de control si aceasta barbarie care ne aminteste de secolul XIX, este o mare diferenta. La Deva am avut de-aface cu o revarsare de prostie, atat din partea autoritatilor cat si a "vanatorilor". Aflandu-se sub influenta pustii si curelei late, acesti idioti cu pula mica si coaie inexistente, au decis sa limiteze numarul cainilor din oras, comitand un adevarat carnagiu. In luna februaria a acestui an, am decis impreuna cu sotia mea, sa adoptam un caine maidanez. I-am pus numele Texa si vreau sa va spun ca inca ne felicitam pentru decizia luata. Dupa o zi de munca, atunci cand ajungem acasa si dam cu ochii de catelusa aceasta extrem de jucausa (desi este de talie mare, are deja vreo 25 de kilograme) parca ne revine si tonusul pentru a da piept si cu ultima parte a zilei.

Este absolut incredibil ce s-a intamplat la Deva. Sunt foarte curios sa vad care va fi reactia autoritatilor in masura sa judece ce s-a intamplat acolo. As dori sa vad atitudinea sutelor de ONG -uri care au ca si obiect de activitate tocmai protejarea vietii maidanezilor. In masura in care aceaste asociatii sunt si altceva decat spalatorii de bani, m-as bucura sa sustin,  prin tot ce pot face eu, un demers juridic impotriva acestui golan de primar care raspunde la numele Mircia Muntean.(daca ne luam dupa pocirea prenumelui, probabil din secta lui Adriean Videanu, nu?)