joi, 9 iunie 2011

O initiativa legislativa excelenta

***
...pacat doar ca este supusa plenului de catre un deputat cunoscut romanilor mai ales de pe urma conflictului avut cu magicienii si vrajitoarele din Romania, in urma propunerii de fiscalizare a muncii acestora. Cu alte cuvinte aruncat in derizoriu. La ce fac referire? Pai la asta.

Alin Popoviciu, deputat PDL de Timis, propune castrarea chimica a pedofililor recidivisti. O initiativa buna, conservatoare, in spiritul apararii normalitatii si a inocentei copilariei, dar insuficienta. Eu as merge mai departe, adancind sensul acestui proiect de lege, prin aplicarea directa a acestei pedepse chiar dupa prima infractiune de acest gen. In Romania ultimilor ani agresiunile sexuale asupra minorilor au crescut atat ca si numar cat si ca gravitate. Cei care comit acest tip de infractiune nu mai sunt doar exponentii unui mediu promiscuu, insuficient controlat de catre autoritati ci indivizi care, formal cel putin, apar in societate ca oameni normali. Sa ne aducem aminte doar de recentul caz de la Bacau, unde un cadru militar de 45 de ani si-a violat propriul nepotel in varsta de 4 anisori. Sa mai spunem ca individul nu a fost nici macar arestat, desi medicii au confirmat leziunile suferite de catre micut? Nu are rost, deoarece traim in Romania si acest lucru se subintelege.

Prin adoptarea acestui proiect de lege, Romania ar putea limita acest flagel care face ravagii pana si in scolile in care invata copii nostrii. Nu am inventa noi gaura la macaroana, deoarece acest tip de masuri au inceput sa fie adoptate chiar si in alte tari, membre ale UE. Polonia este doar primul exemplu care imi vine in minte. Din punctul meu de vedere nu exista foarte multe motive pentru care Alin Popoviciu ar trebui laudat. Dar prin promovarea acestei initiative legislative, omul si-a spalat multe pacate. Un asemenea tip de proiect legislativ ar trebui sa treaca cu unanimitate de voturi prin Parlament. Dar, daca ne aducem aminte de etnobotanice si de regimul lor in tara noastra, parca nu mai sunt atat de sigur.