sâmbătă, 14 noiembrie 2009

"Plecaţi pe mare d-le Basescu, dar cu ce, că nu mai aveţi flotă."

***

In mare forma Crin, in aceasta dupa-amiaza! Minte ascutita, replici spirituale si un Basescu livid la fata, aflat in imposibilitatea de a ingaima ceva care sa semene cu spumoasele sale expresii de acum cinci ani. Probabil ca a uitat tolba de replici destepte acasa, vorba lui Pacala. Crin a inceput putin timorat pentru ca, treptat, sa devina el insusi, omul inteligent, capabil sa iti spuna ca esti Prost in termeni perfect legali si civilizati.

Un alt moment de varf al lui Crin care va face istorie (asemanatoare cu interogatia lui Emil Constantinescu adresata lui Ion Iliescu, in legatura cu Dumnezeu) este si schimbul acesta de replici:

"CRIN: Dumneavoastră şi Ion Iliescu aţi fost colegi de două partide. Mă rog, v-a fost mai şef. Cu domnul Voiculescu, cu domnul Iliescu, cu domnul Hrebenciuc, cu domnul Geoană, cu domnul Vanghelie aţi fost aliaţi. Eu încă nu. Cine a făcut coaliţia de la Grivco? Dumneavoastră, din când în când, când aţi avut nevoie. În guvernul lui Iliescu, după mineriadă, nu am fost eu.



Traian Băsescu: Domnule Antonescu, sunteţi mai vechi în politică decât mine. Eu nu am fost aliat cu Iliescu.


CRIN: Cum să nu? Partidul comunist."

Basescu a fost sters, cu propozitii fade, reci, goale.  Iar atunci cand s-a simtit dominat a contraatacat marlaneste cu trimitere la sinuciderea primei sotii a lui Antonescu. Jalnic. Marele invins al acestei zile se numeste insa Mircea Geoana. Refuzul de a participa la aceasta dezbatere il va trage si mai mult in jos. Nu pot sa cred ca stafful sau de campanie, Hrebenciuc in primul rand,  nu a sesizat acest aspect. Sau poate Geoana este programat pentru sacrificare in PSD, cine stie?

"Avem prea multă democraţie!"

***

Alt final de saptamana, alt miting electoral ''de neuitat" pentru Traian Basescu. De data aceasta locul ales pentru desantul pedist a fost Clujul.  Unde presedintele in functie a lasat sa ii scape un gand adevarat, pornit din intreaga lui constitutie politico-morala. "Avem prea multă democraţie!" a tunat vocea lui Zeus in fata adunaturii portocalii. Corect Tovarase, ratia asta de libertate devine suparatoare, nu-i asa? Penibilule!

PS: Pentru cei care inca nu cred ca PD - ul si Traian Basescu este pe duca din politica mare, uitati-va la dimensiunea mitingului de azi. La el trebuiau sa participe 30.000 de oameni, conform organizatorilor. Din cele zece judete transilvane abia s-au adunat 10.000 de persoane. Slab Vasile, slab!