duminică, 12 iulie 2009

O veste buna: Antonescu chiar taie capete in filiale!

***


Conform promisiunii facute inainte de alegerile europarlamentare, conducerea PNL a analizat in aceasta saptamana prestatia unor filiale cu potential dar cu scor electoral sub media pe tara. Marturisesc ca nu credeam ca Antonescu o sa aibe coaie pentru a taia in carne vie. Si totusi liderul liberal a purces la punerea in practica a amenintarilor din precampanie.

Una dintre filialele analizate a fost si Timisul. Beneficiind de un bazin electoral liberal considerabil, mai toate conducerile judetene care s-au perindat in ultimii douazeci de ani au ratat obiectivele asumate la centru. Pentru unii acest lucru este unul inexplicabil. Pentru mine nu. De ce?

Alegerile europarlamentare din 7 iunie ne-a aratat un partid, PNL, aflat in imposibilitatea de a-si convinge proprii sustinatori de justetea si importanta participarii la procesul electoral. PNL - ul are o mare problema in a-si dezvolta un corp antreprenorial de lideri capabili in a capacita cetatenii cu vederi liberale (nu putini!) spre sustinerea programului liberal.

Pana la urma, oricum o dam, tot despre o chestiune de organizare interna este vorba. Filialele locale ale partidului sunt inexistente in perioadele dintre alegeri. De ar fi numai atat! Numai ca si in timpul campaniei electorale foarte multi lideri locali prefera sa adopte politica strutului. Organizatiile locale nu au o baza, nu stau pe o constructie solida.

Succesul in alegerile viitoare se construieste inca din prima zi de dupa scrutinul anterior! Acest lucru nu este inteles nici la nivel national si nici la nivel local. Sincer, ma asteptam ca PNL - ul dominat de catre o noua conducere, sa obtina un scor mai bun la europarlamentare. Dar este un non-sens sa ceri rezultate filialelor judetene atat timp cand organizarea acestora lasa mult de dorit.

Personal il apreciez pe Cristian Busoi ca si om. De-asemenea, pentru europarlamentarul Busoi tot respectul. Dar se pare ca organizarea nu este punctul sau forte. Modul in care a asigurat conducerea filalei PNL Timis in ultimele luni a fost unul dezastruos. De-asemenea am tot respectul pentru Crin Antonescu. A luat decizia indepartarii lui Cristian Busoi cu toate ca acesta este unul dintre fidelii sai.

Sper ca preluarea conducerii filialei de catre rectorul Universitatii Politehnice Timisoara, prof.univ.dr. Nicolae Robu sa aduca o clarificare organizatorica. Se impune mult mai multa organizare la toate nivelurile. Sa fie intr-un ceas bun!