sâmbătă, 7 martie 2009

Donii PD-ului

***


In ierarhia mafiei italo-americane demnitatea de don reprezinta varful de cariera al unui mafioso. Accederea catre acest titlu inseamna - in primul rand - controlul asupra unui teritoriu: oras, tinut, stat. In mimetismul care caracterizeaza societatea romaneasca noi am importat de la "onorabila" societate nu doar mijloace de actiune, obiceiuri, s.a. ci si titlurile.

Astfel avem de-aface in Romania cu o pleiada de doni care exercita controlul asupra unor intregi comunitati. Polul infractionalitatii in tara noastra este reprezentat - categoric! de orasul Craiova. In acest context ne apare foarte suspecta promovarea unui asemenea don local craiovean in Guvernul Romaniei.

Da, este adevarat, in cabinetul condus de dl. Nimeni a avut loc si un infractor de drept comun. Este vorba de Constantin Iancu (don Costel pentru famiglia lui) care a fost impus de catre Radu Berceanu ca sef al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare (ANIF). Nu este mai putin real faptul ca exista voci care afirma despre Ministrul Transporturilor ca este donul donilor, il capo di tutti capi in Craiova. Dar aceasta este o alta poveste asupra careia vom reveni la momentul oportun.

Dar cine este acest Constantin Iancu si cum a devenit el din infractor de drept comun presedinte al ANIF? Care a fost acel cursus honorum care i-a permis individului accesul catre o functie asimilata demnitatii de secretar de stat?

Pai explicatia este foarte simpla. Iancu a contribuit vartos la pusculita de campanie a PD - ului in campania electorala. Ce a mai contat pentru Basescu, Boc si Berceanu faptul ca acest om era acuzat de rapire, sechestrare si molestare cand el cotiza la partid? Vax! Mai prezenta importanta faptele sale care aveau loc, poate, la Auschwitz si nu intr-o tara membra a UE cand vin banii la partid? Mars mah d'acia! Ce importanta mai prezenta pentru don Berceanu faptul ca una dintre victime a fost nevoita sa isi schimbe numele ca sa scape de fiinta neevoluata? Banii tata si te fac si ministru - o fi spus Raducu de la Transporturi!

Concluzia specialistului: „tiparul Iancu“ este antisocial, la graniţa dintre normal şi patologic, iar această categorie este cea mai periculoasă. Este un gen care poate să ducă foarte uşor la crimă“. Conf.universitar Hanibal Dumitraşcu dixit.

Probabil ca acestea sunt specimenele pe care ii prezenta PD - ul in campania electorala ca fiind specialistii viitoarei guvernari. Partid de curve, lumpeni si infractori!