marți, 3 mai 2011

Suntem buni...poate chiar si cautati!

***

Cu nedisimulata mandrie ai nostii 'nalti ca brazii se lauda peste tot cu faptul ca informatiile necesare in vederea anihilarii capului retelei Al Qaida au fost obtinute si in Romania, gratie celebrelor de acum interogatorii CIA. E adevarat, tonul acestor "laude" a fost dat de catre americani, cei care ne-au pus la gramada cu Polonia si Thailanda, tari unde baietii lui Bush jr./Obama au cam amusinat pe drepturile omului, in incercarea de a stoarce informatii de la prizonierii islamisti capturati in diferite teatre de operatiuni.

In fapt americanii isi vad propriul interes imediat; distragerea atentiei de la propria lor tara si oferirea de tinte alternative celor care vor dori sa razbune cumva uciderea primului bau-bau al planetei. Ce poate fi mai facil decat sa arate cu degetul catre aliatii care, nu-i asa, au participat din plin la efortul de capturare a sauditului rebel. Daca in Statele Unite masurile de siguranta se regasesc la cote foarte inalte, in tari precum Romania expunerea este una reala. Ganditi-va la canalele pe care se introduce in tara marfa de contrabanda neaccizata. Cat ar lua unui terorist cat de cat inteligent, sa introduca in tara noastra o mica bomba nucleara? Sau niscaiva explozibili?

Ale noastre servicii in loc sa preintampine aceasta scurgere de informatii, eventual actionand pe langa aliatul american, nu fac nimic pentru a dezminti macar formal aceste stiri. Ba mai mult, actuali sau fosti sefi ai acestor structuri ies in presa pentru a preamari rolul SIE/SRI in actiunea de obtinere de informatii. In opinia mea ,niciodata tara noastra nu a fost mai mult expusa unor actiuni vindicative din partea Al Qaida decat acum. Daca pana in urma cu cativa ani orice terorist ne lua in ras deoarece, in afara de carnea de tun trimisa in Afganistan si Irak, ei nu prea aveau habar de Romania, acum, dupa aceste dezvaluiri a caror veridicitate este intarita chiar de catre partea romana, ne putem astepta la orice.

Coroborati doua informatii: romanul s-a nascut laudaros si spionii romani se uita la "Romanii au talent". Sa ne culcam linistiti, vorba lui Obama.