joi, 22 noiembrie 2012

Institutul Cultural Roman si Andrei Marga. O instituție fadă și un bou

***
Daca as fi foarte nervos as afirma deschis ca Andrei Marga este un BOU! Si citind acest articol nu pot sa fiu decat foarte nervos, deci ANDREI MARGA ESTE UN BOU! Un neica-nimeni descult din punct de vedere intelectual, fara opera reala, care si-a facut un nume exclusiv pe baza implicarii sale politice de partea uneia dintre cele doua tabere care isi disputa intaietatea in paupera noastra tara.

Prin hotărârea nr. 15.449 din 8 octombrie s-a stabilit organizarea filialelor Institutului Cultural Român în provinciile istorice ale ţării. Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova sunt municipiile în care se amplasează Filialele. Aceasta este hotararea. Cum intelege insa BOUL de Marga sa o implementeze? Pai iaca asa! Florin Puscas descrie excelent situatia, in Ziua de Vest: În fruntea Filialei Timişoara au fost numiţi Gheorghe Schwartz (director) şi Lucian Alexiu (director adjunct). Pentru noua slujbă, scriitorul Gheorghe Schwartz, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste şi Sociale a Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad, urma să facă naveta pe ruta Arad-Timişoara.

Între timp, planurile s-au schimbat, iar filialele din cele patru oraşe au căpătat un caracter regional. Prin urmare, conform directorului Gheorghe Schwartz, Filiala Timişoara s-a transformat în Filiala Banat, iar sediul central s-a mutat la Arad, încă înainte de a fi inaugurat la Timişoara. Explicaţia pentru această stabilire a sediului Filialei Banat într-un oraş din afara Banatului are, oficial, explicaţii geografice.

„Ni s-a părut mai potrivit ca sediul filialei să fie în mijlocul regiunii(!!!) , fiind totodată şi mai aproape de graniţele cu Ungaria şi Serbia”, a declarat, pentru ZIUA de Vest, Gheorghe Schwartz. Cum a ajuns Aradul în mijlocul Banatului e mai greu de explicat, dar, privind la partea bună a lucrurilor, noile coordonate geografice par să fi rezolvat şi problema navetei pentru directorul Filialei ICR Banat.

'tuva-n cur cu cultura voastra de idioti patentati! Pai Aradul nici macar nu este in Banat, bai Schwartzule, bou-idiot ce esti! Cum sa fie atunci mijlocul regiunii, retardatule de doi bani! Trecand peste idiotenia pura de care dau dovada cei doi plavani universitari, Marga si Schwartz, nu pot sa nu observ conditia care i se pregateste orasului Timisoara, aceea de cenusareasa (si) a guvernarii USL. Vreau sa vad reactia politicienilor locali, vreau sa pot trece in revista macar o actiune menita de a apara Timisoara in fata agresiunii continue venite dinspre institutiile centrale de la Bucuresti. Rusine, bai iceristi uselisti de cacat!