luni, 1 august 2011

Sfat moca pentru strategii de comunicare ai lui Crin Antonescu

***
Crin Antonescu ramane depozitarul sperantelor de mai bine a catorva milioane de romani. De la un om care are verbul si replica continuu la purtator, ma asteptam la mai putine gafe de comunicare. Acum, ca sa fiu drept, nu stiu procentul in care el personal este vinovat pentru anumite raspunsuri. In interventiile lui de la talk-showurile televiziunilor de stiri, am sesizat la liderul liberal o anumita teama de a rosti lucruri mari.

Astfel, o intrebare pe care Mihai Gadea i-o adreseaza obsesiv este "Ce puteti face D-voastra, Opozitia, pentru a o incheia cu regimul Basescu?" Din pacate strategii de comunicare din spatele liderului liberal ori nu anticipeaza o asemenea intrebare ori nu au un raspuns valabil pentru telespectatori. Am auzit intrebarea lui Gadea de cateva ori adresata lui Crin, iar raspusurile acestuia s-au cam invartit in jurul cozii: din pacate, in limitele jocului democratic, opozitia nu poate face nimic, bla-bla, la-la....este cam greu sa convingi electoratul atunci cand spui ca nu poti face nimic pentru a alina suferinta majoritatii romanilor. Acesta nu este un mesaj castigator, mai mult, face din Antonescu victima politica a propriului sau limbaj.

Schimbati mesajul pana nu este prea tarziu. E vremea incisivitatii, e timpul pentru atacarea frontala a citadelei basiste. Atacul trebuie purtat in primul rand de politicieni, deoarece aceasta este menirea lor. Ma astept la altceva de la Crin, daca nu doreste sa devina fost viitor presedinte al Romaniei.