miercuri, 25 ianuarie 2012

"Interventia" cu romanii

***
Multa lume a asteptat cu interes "interventia" presedintelui din aceasta seara. Poate unii s-au asteptat ca el sa spuna ceva nou. Dezamagire. Dl.Basescu nu a inteles nimic din ceea ce se intampla actualmente in tara. Impresia generala lasata de acesta este aceea a unui om blocat intr-un anumit gen de limbaj, marsand pe aceleasi idei prafuite, fixe, denotand un anumit tip de autism, incapabil de a sintetiza in actiunea prezidentiala cerintele actuale ale societatii romanesti.

Din toata salata de cuvinte care a iesit din gura presedintelui, am retinut doar apelul facut de catre acesta la societatea civila  de buna calitate de a interveni in dezbaterile publice, evident de partea sa. Nu cred ca mai are rost sa amintim cine compune aceasta societate civila. Oamenii care au fost incolonati timp de anii de zile in spatele d-lui Basescu sunt asteptati sa isi reia odele zilnice la adresa augustului de la Cotroceni, presedintele neinteles de catre patura haina a societatii romanesti, condusa, nu-i asa, de catre societatea civila de proasta calitate. E bine ca dl. Basescu este consecvent: in loc sa fie un factor de coeziune in societatea romaneasca, domnia-sa continua sa imparta societatea romaneasca in functie de propriile interese.

In rest am observat ca a incercat sa reincalzeasca ciorba statuta a modificarii Constitutiei, a vorbit despre faptul ca rezultatul referendumului din 2009 trebuie sa isi gaseasca corespondenta in organizarea Legislativului de la Bucuresti. A spus ca 80% dintre romani sustin aceasta reforma (lucru total fals, daca stam sa ne gandim care a fost rata participarii la acel referendum), a continuat sa se plaseze deasupra partidelor, incercand sa faca parada din aceasta situare a lui.

Cu alte cuvinte, in afara de apelul lansat la adresa fostilor aplaudaci de a reveni in transee, presedintele nu a spus mai nimic. Dupa cum ne-am cam obisnut, de altfel, in ultima vreme.