joi, 24 septembrie 2009

Ultima zvarcolire a Hidrei. La bobor, cere Basescu!

***


Basescu a facut in ultima luna gafe monumentale. Aproape in fiecare zi a comis cate o idiotenie. Uneori nefortat. Ultima din acest lung sir o reprezinta raportul comisiei prezidentiale care a propus legalizarea prostitutiei si a drogurilor. Consilierii din jurul presedintelui au comis o gafa impardonabila atunci cand au decis asumarea de catre presedinte a acestui raport inainte de alegeri intr-o tara dominata inca de un sentiment religios destul de profund.

Prin urmare nu trebuie sa ne mire cu nimic initiativa presedintelui de a cere organizarea unui referendum in chiar ziua alegerilor prezidentiale! Basescu mizeaza pe sentimentul de repulsie resimtit de majoritatea cetatenilor vizavi de Parlament. Era o miscare logica, singura in stare de al stabiliza la un scor de aproximativ 30% din optiuni inainte de alegeri.

Numai ca Basescu a calculat gresit acest pas. Parlamentul nu va accepta niciodata suprapunerea unui referendum peste alegerile prezidentiale. Si de aceasta data pozitia Legislativului este una de bun simt. Basescu va perora iarasi impotriva coalitiei celor "322", va da de pamant cu "dusmanii" tari cuibariti in Casa Poporului. Acum insa nu va gasi ecou in randurile opiniei publice. In 2007 era pe cai mari, era omul zilei. Toamna aceasta il regaseste pe tobogan, in imposibilitatea de a se reimpune ca si exponent al paturilor sociale care l-au adus la Cotroceni.

Basescu nu mai convinge, este gol de continut. El nu mai reuseste sa surprinda prin nimic, nici daca ar umbla in fundul gol prin Piata Universitatii nu ar mai putea deveni un om al zilei. Nu mai are ce sa arate electoratului, s-a erodat complet in cei cinci ani de mandat.

Probabil ca Basescu este presedintele in functie a carui imagine publica s-a estompat cel mai mult in ultimul an de mandat. Caderea lui brusca in sondaje este de natura a ingrijora pe cei care se ocupa de campania lui din acest an. Initiativa prezentata azi de catre presedinte trebuie circumscrisa acestei probleme majore intampinate de cei din stafful lui Basescu. Presedintele nu mai este vizibil, nu mai intereseaza pe nimeni opiniile sale, ideile sale.

In ciuda hahaiturilor afisate in public, Basescu este un om trist. Poate si putin bolnav...

Antonescu catre Boc: Aţi tras ceva prafuri uşoare?

***


Iata ca a venit si ziua dezbaterii motiunii de cenzura initiate de PNL si UDMR ca urmare a asumării răspunderii Guvernului pentru legea salarizării unitare în sistemul bugetar. Desi textul motiunii de cenzura a fost citit de catre vicele PNL Eugen Nicolaescu, Crin Antonescu a acaparat momentul printr-un excelent exercitiu de retorica parlamentara.

Victima lui? Nefericitul premier al Romaniei de azi, Emil Boc. Motivatia lui Crin? Incercarea deplasata a omuletului din Rachitele de a arunca agravarea situatiei economice a Romaniei in spatele Guvernului Tariceanu. Proasta inspiratie a avut Bocul! Un duel oratoric impotriva lui Antonescu este pierdut ab initio. S-a convins si premierul.

Redau mai jos cateva fragmente din interventia liderului PNL:

"Vă comportaţi ca un mecanic de locomotivă beat. Şi nu luaţi în nume de rău.. beat de euforia reformei. După 20 de ani vă închipuiţi că reformaţi statul şi chefuiţi în locomotivă, faceţi adevărate orgii, o fugăriţi pe doamna Andronescu ca să o aruncaţi peste geam, dar vă anunţ că vagoanele s-au decuplat. Scapă cine poate".

Si continua viitorul presedinte al Romaniei:

"Veniţi cu cifre extraordinare de-mi vine să-mi retrag semnătură după moţiune! E o fericire în România asta! Domnule prim-ministru, eu ştiu că luaţi cuvântul preşedintelui drept lege. Dar nu cumva credeţi că rapoartele prezidenţiale au devenit lege şi aţi tras ceva prafuri uşoare? Vă întreb cu tot respectul! Chiar aşa?! Chiar aşa de bine e în România".


Da, are stofa de presedinte.