luni, 7 decembrie 2009

Romanii si Prostia. Coabitarea perfecta intre Hot si Prost



***
Categoric suma inteligentei pe suprafata Romaniei se afla intr-o drastica scadere. Prostia la romani dateaza de ceva vreme dar in ultimul timp devine plenara in modul de actiune al concetatenilor nostrii. Oamenii fara constiinta, fara respect de sine, fara ratiune VOTEAZA! Si voteaza la comanda. Pentru trei portocale si un kilogram de zahar sau pentru o bere la pet, ei voteaza pe oricine si orice. Daca maine s-ar propune ca toti cei care au votat contra lui Basescu sa fie ostracizati, aceasta idee s-ar aproba prin referendum cu minim 60%  dintre sufragii.

Romanii nu au excelat niciodata la capitolul simt civic. Dar parca in ultimul timp se lasa mult prea usor incalecati de catre mai marii zilei. Teatrul absurd in care ne regasim in aceasta ultima perioada isi poate avea o explicatie si in inapetenta Romanului pentru civism, pentru ideea de dreptate. Numai asa putem sa ne explicam votul majoritar dat de catre electorat pentru o maimuta politica. Zicala  romaneasca "Sa moara si capra vecinului" isi are corespondentul in ura viscerala nutrita de catre romani fata de ideea de capitalism, de democratie. Am ascultat si eu parte din argumentele celor care l-au votat pe Basescu. Laitmotivul invocat de acestia l-a constituit frica si ura fata de "moguli", o gaselnita basesciana care a prins la fraierimea romana.

Daca maine ar avea loc un referendum in care Basescu sa propuna transformarea oficiala a Romaniei intr-o dictatura personala, va garantez ca acel referendum va trece. Sindromul "Tatucului" inca otraveste spirite intr-o tara care refuza cu obstinatie modernizarea. Basescu va conduce cinci ani Romania bazandu-se exclusiv pe instinctualismul romanilor. Nu conteaza ca tara se duce in prapastie, nu conteaza ca bugetul este spoliat. Prostimea cere doar moguli. Moguli executati public la micul-dejun, la pranz si la cina.

Teatrul ieftin prinde la romani. Vulgul cel prost apreciaza fanfaronada nu eticheta. Si atunci, va intreb, de ce sa ne mai miram ca presedinte ne va fi inca cinci ani Traian Basescu? Acesta este presedintele pe care il merita aceasta tara. Betivan, degraba palmuitor, violator si curvar din cand in cand. Calitati suficiente pentru romani...

O tara in care peste 50% dintre locuitori sunt PROSTI!



***
Traian Basescu a obtinut 50,43%  din numărul voturilor exprimate, în timp ce Mircea Geoană a obţinut 49,57%, după numărarea voturilor din 95,40% din secţii, anunţă Biroul Electoral Central. Concluzia logica este aceea ca 50,43%  dintre romani nu au treaba cu normalitatea politica, cu bunul simt, cu lucrul bine facut. Prostimea de decis sa fim condusi inca cinci ani de acelasi individ care a paralizat institutiile Statului in ultimul cincinal.

50,43%  dintre romani sunt PROSTI. Si procentul lor ar putea sa mai creasca. Populismul presedintelui reales ne da masura sumei inteligentei acestei natiuni. Basescu a castigat mintind, a castigat promitand lucruri pe care el nu le poate realiza niciodata. Slugile lui celebreaza. Sceleratii sunt pe toate posturile TV, anuntand victoria. Da, victoria aceasta a fost obtinuta de OTV, de Etno TV si Taraf TV. Da, lumpenii, impinsi de la spate de catre aparatul de partid, au votat.

Cocalarii si chivutele, betivanii si nesimtitii au presedintele lor. Eu nu am. Si ca mine mai sunt milioane in aceasta tara. Se va mentine aceasi polarizare a societatii, anti si pro, vom avea o natiune sfartecata cu aportul masiv al presedintelui ei. Dar ce conteaza cand camarila si curvele sunt acolo sus, nu?