vineri, 7 mai 2010

Dulcea iluzie a sindicalismului din Romania


***
Sindicatele din Romania sunt total inexistente in peisajul actualelor dispute din societatea romaneasca legate de amputarea cu 25% a fondului salarial destinat bugetarilor de catre presedintele-guvern-parlament Basescu. Ma asteptam ca macar acum, in ceasul al doisprezecelea, liderii de sindicat sa constientizeze natura anti-nationala a masurilor dictate de la Cotroceni de catre un presedinte mizerabil, acompaniat de catre o camarila pusa pe jaf.

Insa in Romania nu exista sindicate. Exista doar niste organizatii care se prefac ca apara drepturile membrilor sai in schimbul unor cotizatii nesimtite catre niste fonduri sindicale incontrolabile de catre cei in drept sa o faca. Romania este singura tara din Europa in care drepturile salariatilor nu sunt aparate de catre organizatiile sindicale. In tara noastra exista un veritabil pact intre Guvern si sindicate, pact care permite conducerii politice luarea unor masuri punitive la adresa cetatenilor fara ca vreun membru al conducerilor sindicale sa ridice vreun deget.

BNS, Cartel Alfa, CNSLR-Fratia, Meridian sunt doar fatetele publice ale unui tip de UGSR mutant, organizatii guvernamentale ale caror menire este aceea de a estompa setea de dreptate sociala a muncitorului sau functionarului din Romania.  Bogdan Hossu, Liviu Luca, Dumitru Costin, Matei Bratianu sunt doar profitorii de serviciu de pe urma inabusirii in fasa a oricarei initiative sindicale autentice. Mai toti cestia nu sunt altceva decat niste afaceristi verosi, iertati de catre puterea politica pentru derapajele lor in schimbul asigurarii linistii sociale.

Mai un jeep, mai o viloaca de neam prost si sindicatul isi uita menirea. Mamaligarii din Romania sunt incapabili de a articula o miscare muncitoreasca autentica si puternica. Si acest lucru il deplang, cu toate ca, ca si formatie politica ma definesc ca om de dreapta. Intr-o societate normala trebuie sa existe un echilibru intre Guvern si miscarea sindicala. In Romania exista doar profitorii regimului, sindicalisti de duminica cu jeep si vila, impotenti in relatia cu conducerea politica. Santajabili, acestia nu pot raspunde decat cu "Da, sa traiti!" in fata oricarei comenzi politice.

Reinfintati domnilor UGSR - ul. Macar sa stim de-o treaba, ce dracu!