vineri, 20 aprilie 2012

Despartirea de PNL. Raman liberal, astept vremuri mai bune pentru ideile de dreapta

***
M-am gandit foarte mult inainte de a scrie ceea ce voi asterne mai jos. Mi-e greu, e dureros, deoarece v-a trebui sa vorbesc despre un partid politic in care am crezut, multa vreme regasindu-ma in ideile promovate de acesta. PNL - caci despre el este vorba - a devenit o ghena insalubra a politicii romanesti, in care sunt acceptati fara o minima mea culpa oameni politici din PDL care, pana mai acum ceva vreme, faceau apologia regimului Basescu. Urasc omul care se uita in ochii tai si te minte cu nerusinare. Ori, cei mai multi dintre traseistii care au ales ca si halta politica partidul Bratienilor, fac acest lucru cu nerusinare si tupeu scarbos.

Am fost alaturi de acest partid atunci cand el a traversat desertul. Si nu a fost deloc usor sa tii vie in atentia oamenilor faptul ca exista viata si dupa trecerea roiului de lacuste pedeliste. Nu a fost usor sa demantelezi unele dintre acuzele adversarilor PNL - si in principal ai lui Crin Antonescu - , unele continand si seminte de adevar. Am salutat infiintarea USL, pe motiv ca societatea romaneasca avea si are nevoie stringenta de o contrapondere cat mai insemnata in fata influentei nefaste a trupetilor lui Traian Basescu.Insa nu pot sa trec cu vederea transformarea PNL intr-o cloaca urat mirositoare, populata la cel mai inalt nivel de catre fostii adepti ai Luceafarului de la Cotroceni. Formatia mea intelectuala si morala nu imi permite sa trec peste unele lucruri pe care eu le consider inacceptabile. Nu accept ca oameni care au habar despre ce inseamna liberalismul sa fie trecuti intr-o perpetua rezerva de  cadre, in locul lor fiind promovati cei care, acum, in ceasul al treisprezecelea, au ales sa il paraseasca - cel putin la nivel de perceptie publica - pe Traian Basescu.

Pot sa inteleg concurenta personala dintre Crin si actualul presedinte al Romaniei. Pot sa inteleg unele resorturi care dicteaza actiunile haotice ale lui Antonescu. Dar nu pot accepta transformarea PNL intr-un fel de doctor Frankenstein, care isi urmareste monstrul plamadit de el insusi, in tinuturile inghetate ale Polului Nord. Cei care au stat alaturi de partid nu meritau injosirea de a face din adversarii lor de pana mai ieri niste baieti buni, incepand de azi inainte. Popularea etajelor superioare ale ierarhiei de partid cu transfugi  veniti din randurile PDL, nu face altceva decat sa mai lege o piatra de gatul partidului. "USL - PDL, aceeasi mizerie" era unul dintre refrenele infame care razbateau, interesat, din Piata Universitatii, la inceputul acestui an. Nu am crezut posibila aceasta asociere. Insa timpul imi demonstreaza, odata cu trecerea fiecarei zile, ca mizeria morala domina viata politica romaneasca.

Simbolic, imi dau demisia din acest PNL. Spun simbolic, deoarece in ultimii ani nu am mai facut parte din structurile de partid, ramanand doar un suporter liberal. Astept vremuri mai bune, in care ideile Dreptei conservatoare sa se bucure de o mai mare apreciere in societatea romaneasca. Astept o schimbare de optica la nivelul actualei conduceri liberale sau, de ce nu, chiar o schimbare a conducerii de partid. Pentru ca asa nu se mai poate! Pacat de potentialul politic real al lui Crin Antonescu, insa alegerile sale personale, fac din el un om care si-a uitat coloana vertebrala acasa. Pacat!