duminică, 3 februarie 2013

Incompetenta Comisie Europeana, lăcustele politicianiste și un președinte expirat


 

***
Ma uit la TV si nu imi vine sa cred pana unde poate ajunge absurdul situatiei din tara noastra, acum, in pragul publicarii raportului MCV. Pe de-o parte avem Comisia Europeana, acel trist organism care ar trebui sa reprezinte o forma de executiv comunitar, in care sa fie reprezentate toate natiunile membre ale Uniunii Europene. In stransa echipa cu aceasta avem niste raportori romani interesati politic, membrii ai taberei basiste din tara noastra, in frunte cu isterica doamna Monica Macovei si vasnicele luptatoare pe meterezele "independentei" Justitiei din Romania fata de bunul simt, le-am numit aici pe amazoanele de o mai mica magnitudine Laura Stefan si Laura Kovesi.

Pe de alta parte avem un guvern USL absolut iresponsabil, cu o politica economica irespirabila pentru mediul de bussines, dominat de cercuri de interese din care fac parte infractori in sensul cel mai pur al termenului. Un fapt real, in afara oricarei forme de indoiala, il reprezinta acela ca, dupa 2008, in institutiile fundamentale ale unui stat de drept democratic, si-au facut aparitia oameni certati cu legea,condamnati penal, care au acces direct in niste functii pentru care CV - ul nu ii recomanda. Daca PDL a avut in randurile sale personaje de genul don Costel de la Craiova,  USL musteste de infractori de cea mai joasa speta.

Nu am avut niciodata pretentii de la aceasta Comisie Europeana, martor imi este acest blog in care m-am manifestat intotdeauna ca un eurosceptic. Dar de aici si pana sa clocesti un raport de rasul curcilor este cale lunga. In primul rand, oamenii lui Barroso si Gray ar trebui sa isi diversifice sursele de informare si sa nu mai inghita cu atat nesat hapurile servite cu generozitate de catre oamenii lui Basescu. Raportul este unul totalmente subiectiv, in tonul celor precedente, care indica intr-un fel crasa incompetenta a birocratilor de la Bruxelles, niste oameni in cel mai bun caz lenesi, in cel mai rau niste idioti patentati.

Pe de alta parte Uniunea Social-Liberala, cea care asigura actualmente guvernarea tarii, nu reprezinta altceva decat un imens grup de interese eterogene, aflate de cele mai multe ori in conflict deschis cu interesele legitime ale majoritatii populatiei acestei tari. Infractorii -  sau reprezentantii lor, au penetrat direct pana la cele mai inalte pozitii din Stat. Parlamentul - de fapt penaloment - colcaie de oameni certati cu legea, pe care nimic nu ii poate prezenta ca niste buni legiuitori. Guvernul a ales sa eutanasieze economia prin strangularea micilor intreprinzatori.

Din aceasta situatie alambicata rezulta ciudatenia acestei perioade: am ajuns sa condamnam aceasta tentativa de raport MCV deoarece contine o doza prea mare de partizanat politic insa nu putem sa nu constatam recrudescenta prezentei infractorilor in politica romaneasca. Treaba romaneasca si asta!