sâmbătă, 17 septembrie 2011

Pacalicii "Dreptei"

***
In ultimii ani zeci de neaveniti, spoliatori de sensuri si vanatori de iluzii s-au facut auziti vorbind in numele Dreptei politice din Romania. De la gasca pedista, cea care a facut o intoarcere de 180 de grade, trecand atat de usor de la doctrina socialista catre ceva ce ei definesc ca fiind un liberalo-conservatorism de sorginte populara, si pana la guresii reprezentanti ai unei societati civile naimiti cu functii si bani publici pentru a scrie in rima libera versificatii adulatorii la adresa maritului Conducator, toti acestia vorbesc in numele Dreptei.

Eu nu doresc sa patrund substratul ideologic al discursului acestor domni si doamne deoarece acesta este extrem de straveziu. Vreau doar sa atrag atentia asupra a doua personaje, extrem de asemanatoare ca si comportament, dar diferite in  cea ce priveste expectatiile lor vizavi de puterea orange-green din tara noastra: Sebastian Lazaroiu si Valeriu Stoica. Pentru ca un partid adevarat, in speta PD-L, nu prea exista in afara vointei lui Zeus, ne vom referi pentru inceput la cei doi in functie de raportarea lor la Traian Basescu. Traseul este unul asemanator, ei trecand de la adversitate declarata (Stoica) sau banuita (Lazaroiu), la adulatia si posternarea in fata staturii politice a actualului presedinte. Interesat sau nu, timpul este cel care ne va rezerva un raspuns la aceasta dilema. 

Valeriu Stoica a fost unul dintre membrii nucleului dur anti-Basescu din fosta conducere a PNL de la sfarsitul anilor '90 si inceputul anilor 2000. Treptat, odata cu aparitia sectarismului in randurile liberalilor, odata cu marginalizarea lui Theodor Stolojan, Stoica si-a urmat interesul si, in spatele sintagmei constructie politica de Dreapta, face ghesefturi peste ghesefturi cu Statul. Ca un adevarat om de dreapta, nu? Valeriu Stoica reprezinta tipul de politician interesat, cel care activeaza in viata politica doar pentru a-si proteja anumite afaceri. In umbra discursului sau despre unitatea Dreptei, stau doar interese economice. Stoica a repetat pana la paroxism aceasta sintagma care, pentru mine, de exemplu, nu mai inseamna absolut nimic. Demonetizara acestei idei nu cred ca a fost un scop in sine, dar cu siguranta este rezultatul modului de a prezenta maniheist activitatea a doua formatiuni politice, PNL si PD-L.

Un alt geniu al constructiilor politice de Dreapta este si Sebastian Lazaroiu, fost director CURS, fost consilier prezidential, fost ministru si, de ce nu?, fost sef al lui Axinte, spaima sinucigasilor cu libera practica din Romania.  Acest mare fan al Fratilor Grimm se visa printul care sa o readuca la viata pe Alba ca Zapada, sub forma unei Miscari Populare de dreapta, care sa cuprinda partidele si asociatiile civice din aceasta parte a esicherului politic. Delictul de opinie separata, atacul voalat la actuala conducere a partidului, i-a fost fatal ministrului Lazaroiu, desi, in opinia mea, el trebuia sa demisioneze imediat dupa ce consilierul sau pe probleme de usi de garaj si ferestre termopan, a scris ce a scris despre o fiinta umana ajunsa in pragul disperarii. Titulatura completa a ministerului pe care l-a condus era aceea de minister al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, dar parca mai conteaza?

Cam astia ne sunt marii coagulatori ai "Dreptei" politice basesciene. Un abonat la contractele cu Statul si un tip cu grave tulburari de personalitate. Halal "Dreapta"!