vineri, 23 martie 2012

Cronica unui esec anuntat: Nicolae Robu, primar de Timisoara

***
Pentru orice om de bun simt care traieste sau isi desfasoara activitatea in Timisoara, tine de domeniul evidentei faptul ca actualul edil Gheorghe Ciuhandu a devenit o frana in calea dezvoltarii orasului. Primele doua mandate ale acestuia au insemnat cu adevarat o perioada de avant pentru economia locului. In primii patru ani a beneficiat de guvernarea CDR, pe listele careia si el fusese ales in 1996. Dupa anul 2000, aproape culmea, Timisoara a beneficiat in mod direct de guvernarea Adrian Nastase, demarandu-se proiecte importante pentru viata de zi cu zi a timisorenilor: artere refacute complet, exitul din oras a inteprinderilor poluatoare, etc. De prin 2005 insa, Gheorghe Ciuhandu a devenit o piedica pentru oras, parvenitismul, coruptia si proasta administrare devenind regulile de ghidare ale Primariei.

In 10 iunie vom avea alegeri locale. In cea ce priveste orasul Timisoara, imi pun si eu o intrebare, legitima cred: care este alternativa la atat de uzatul domn Ciuhandu? Intr-o perioada am crezut sincer in steaua d-lui Nicolae Robu. Ezitarile lui din ultima perioada, balbele inadmisibile la un candidat valabil, grefate pe jocul la doua capete practicat de catre jumatatea din USL numita PSD, a facut din fostul rector de la Politehnica, un candidat vulnerabil. Cea mai mare greseala a unui candidat este aceea de a lasa impresia ca nu il intereseaza foarte tare functia pentru care candideaza. Acest fapt are un efect de adormire a propriului electorat, foarte daunatoare rezultatului de la vot. Ori d-l Robu chiar asta face. Mai guraliv si mai convingator mi se pare colegul sau de partid, Dan Radu Rusanu, cel care pare sa isi doreasca mai mult primaria orasului decat insusi dl. Robu. Semnalul transmis de atitudinea publica afisata de catre actualul senator este unul extrem de incert.

Din pacate nici macar apropiatii din PNL nu prea mai stiu ce sa creada despre candidatura lui Robu. Va fi sau nu va fi? Va bate palma - inca o data – USL ul cu Ciuhandu, peste capul timisorenilor, la Bucuresti? Se prea pare ca da. Daca se va intampla acest lucru iar Ciuhandu va castiga un nou mandate de primar, deja nu vom mai vorbi de stagnare ci de regres, in cazul Timisoarei. Mi se par de prost gust aceste infinite tergiversari, care deja , in cazul lui Nicolae Robu - induc idea de inconsistenta si nehotarare.