duminică, 4 octombrie 2009

Oficial ne-a spus ca va candida. Si...?

***


Iata ca, dupa spusele pedeilor din Timis, Traian Basescu, prin anuntul sau privind dorinta de a candida pentru un al doilea mandat, a pus Sannicolaul Mare pe harta Romaniei. Baieti, daca pentru voi Zoppas si Delphi din punct de vedere economic si Bela Bartok, din punct de vedere cultural nu inseamna nimic, aflati ca pentru locuitorii zonei Sannicolaul Mare aceste repere inseamna mult mai mult decat hahaiturile unui trecator in ale politicii dambovitene. Aviz d-lui deputat Alin Popoviciu!

Se spune ca anuntul d-lui presedinte in functie a luat prin surprindere pe toata lumea. Ori eu constat ca singurii surprinsi de acest gest sunt tocmai membrii PD - ului, adica ai partidului prezidential. Acum, ori d-l Basescu nu da nici macar o ceapa degerata pe opiniile lor, ori pedistii au fost cam surzi la semnalele care au venit dinspre Cotroceni in ultimele zile.

Anuntul facut ieri la Sannicolaul Mare nu a adus nimic nou pe scena politica romaneasca. Dl. Basescu se afla intr-o perpetua campanie electorala pentru un al doilea mandat inca de la sfarsitul anului 2004. Toate luarile sale de pozitie s-au circumscris acestui deziderat. Desi foarte multi analisti il considera redutabil pe Basescu in campaniile electorale, eu zic ca, din pacate pentru dansul, nu mai poate surprinde cu nimic.

Armele sale electorale s-au tocit in ultimii cinci ani. Nimeni nu poate sa duca o campanie electorala intinsa pe o asemenea durata fara sa resimta o anumita uzura. Ori d-l Basescu este un om politic uzat. Hahaiturile publice ale domniei sale nu mai pot tine locul unor mesaje politice coerente. Ori singurul mesaj coerent emis de la Cotroceni in ultimii cinci ani a fost acela al adancirii haosului din societatea romaneasca. Dl. Basescu este exponentul unui curent politic anarhist promovat de acesta sub masca crestin-democratiei europene.

Odata cu oficializarea candidaturii d-lui presedinte, campania electorala intra in linie dreapta. Mai este de asteptat decizia primarului-general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a candida sau nu. Eu sunt ferm convins ca si acesta va intra in cursa pentru Cotroceni. Va urma o lunga toamna fierbinte care nu va lasa loc plictiselii.