vineri, 23 septembrie 2011

Ce cauta Majestatea Sa in acest Parlament?

***
Dupa cum se cunoaste deja, la inititativa PNL, prezentata in Parlament de catre Calin Popescu-Tariceanu, liderul de grup din Camera al liberalilor, Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei a fost invitat sa tina un discurs in cadrul unei sedinte solemne a plenului reunit. Propunerea a trecut destul de greu, dupa ce intr-o prima faza ea a fost respinsa prin largul concurs al alesilor Puterii. Doar prezenta scenica de moment a lui Toader Palelogu a reusit sa smulga vreo cinci voturi si de la reprezentantii PD-L. Urat moment. Am putut constata in acest demers tribalismul care caracterizeaza activitatea principalului partid de guvernamant, prezenta cordonului ombilical care leaga direct PD-L de Traian Basescu.

Eu nu inteleg insa care este rostul evenimentului care va avea loc in Parlament. Nu mi se pare normal ca un om precum Majestatea Sa, un personaj de o statura istorica impozanta, sa se adreseze puradeilor si nevertebratelor care populeaza  acum bancile parlamentare. Pentru ca este in afara oricarei discutii faptul ca acest parlament, cel in functie, este o rusine pentru tot cea ce inseamna politica romaneasca in epoca moderna. Structura parlamentului a fost direct afectata de animalele care si-au tranzactionat sustinerea pe destui galbeni de la buget, in dauna preferintelor celor care i-au trimis, chipurile, sa ii reprezinte la Bucuresti. Nu cred in onestitatea parlamentarilor romani (a majoritatii lor, ca sa nu generalizez)  deoarece, in acest moment  impartirea politica a scaunelor parlamentare s-a realizat in urma vointei unui singur om. A lui Traian Basescu. In anii presedintiei acestuia am avut parte de partide mutilate, de partide inventate dar, cel mai pervers fapt, am putut constata absenta constiitei, a caracterului oamenilor pe care  - cel putin in teoria democratiei participative - indivizii cu drept de vot i-au mandatat sa le reprezinte ideile politice.

Care este rostul participarii Majestatii Sale la o sedinta a unui club de gainari? Sunt ferm convins ca majoritatea acestor nulitati umane nu sunt deloc interesati de eventualul mesaj pe care Regele ar dori sa il transmita in aceasta sedinta solemna.  Ei nu sunt interesati nici macar de jobul lor zilnic, acela de a inainta propuneri legislative si de a participa la dezbaterea lor. Oare cate initiative legislative au avut ca punct de plecare un parlamentar, in aceasta legislatura? Avem un parlament slab, emasculat, incapabil de a juca un rol real in politica romaneasca, un grup de indivizi care paraziteaza locurile pe care ar trebui sa se aseze oameni de o anumita tinuta morala, cu un anumit grad de inteligenta si de decenta. Infailibilul Murphy, cel cu legile lui atat de realiste, ne spune ca daca in ring sunt 12 clowni, si te alaturi lor, poti sa reciti si din Shakespeare; pentru auditoriu, vei fi doar al 13-lea clown. Deci, ce cauta Majestatea Sa in acest Parlament?