miercuri, 2 septembrie 2009

Sfarsitul aventurii. Radu Duda, un actor prea mic pentru un rol atat de important

***


Sunt convins ca pentru principele-consort aceasta candidatura a insemnat o aventura. Radu Duda a incercat un rol care era total nepotrivit in societatea noastra; acela de Fat-Frumos neprihanit, virgin in ale coteriilor de clan, dar fara o optiune politica clar definita, fara un electorat-tinta dar mai ales fara o vizibilitate marcanta.

Radu Duda , in ciuda unui comportament decent in aceasta precampanie, in ciuda unui vocabular politic destul de elevat in raport cu alti pitecantropi din politica romaneasca, nu este destinat unei functii atat de importante precum cea de presedinte al Romaniei. Principele Radu a fost imbrancit in aceasta lupta de catre niste invinsi.

Invinsi atat de catre viata cat si de nonrealizarile lor personale. In fapt acesti indivizi l-au lasat fara gloante pe principe in fata adversarilor. Radu Duda a vorbit mult si nu a spus mai nimic. Din toata aceasta logoree frumos ambalata a principelui eu personal nu am reusit sa desprind nici o idee de forta.

In timp ce Antonescu vorbeste despre un presedinte ALTFEL , in timp ce Geoana inghite multe galuste dar totusi se refuleaza in spatiul public prin intermediul inregistrarilor din cadrul sedintelor de partid in care da de pereti cu Base, Radu Duda nu a reusit sa aduca in fata electorilor nici o miza majora. Campania electorala inseamna lupta. Lupta dura,dusa prin orice mijloace, la limita legii sau chiar excedand-o.

In ciuda apartenentei la Casa Regala a Romaniei, Radu Duda nu i-a convins nici macar pe cei care mai manifesta iluzii monarhiste. Printre acestia ma numar si eu. Discursul promovat de acesta in spatiul public a fost unul generalist, fara vlaga, fara un impact cuantificabil in procente. Ori in aceste conditii este foarte greu sa faci progrese.

In fapt, odata cu retragerea din cursa prezidentiala a principelui avem de-aface cu o limpezire a apelor. Dreapta romaneasca se poate prezenta relativ unitara in aceasta campanie. Unicul candidat viabil, unica alternativa adevarata pentru actualul presedinte ramane Crin Antonescu. Rezultatul acestui scrutin prezidential ne va indica exact care este proportia electorala a oamenilor cu o gandire solida de centru-dreapta. Si acest aspect este unul pozitiv.