sâmbătă, 31 iulie 2010

Un nou motiv de spaga la romani. Religia dom'ne!


***
Spicuit din Cotidianul:

Un consilier local PD-L din judeţul Timiş a fost arestat pentru trafic de influenţă. Bărbatul a încercat să-i convingă pe judecători că n-a luat mită, ci că şi-a ajutat un frate de credinţă, adică un pocăit.
"Aparţin credinţei penticostale şi, în numele lui Dumnezeu, am vrut să-l ajut ca frate de credinţă pe denunţător, la recomandarea altui credincios'', a spus Beniamin Ursu, în faţa instanţei, la termenul din 28 iulie.

În varianta laică a anchetatorilor, faptele stau altfel. Ca să faciliteze întabulare unei clădiri, alesul local i-a cerut 7.000 de euro unui om de afaceri. Acesta l-a denunţat, a urmat un flagrant, şi consilierul a fost arestat.
Beniamin Ursu are o poveste la fel de suprarealistă şi despre banii găsiţi asupra lui. "După ce am băgat banii în buzunar, a venit echipa de la poliţie, eu m-am speriat când i-am văzut, nu am ştiut ce se întâmplă şi cum eram cu mâinile în buzunar, când le-am scos, suma de bani a căzut pe jos", a relatat consilierul PD-L.

Cu aceeaşi candoare, suspectul a explicat şi de ce se afla la locul flagrantului: "Aveam treabă în zonă şi ştiam că este mai răcoare".
Beniamin Ursu este şi administrator al unei şcoli înfiinţate de el, "Bunul păstor". Potrivit altor colegi de partid şi de cult neoprotestant, bărbatul riscă să fie exclus atât din partid, cât şi din comunitatea religioasă.

Fara cuvinte!