vineri, 8 octombrie 2010

Imposibila coabitare: Serban Foarta si Sever Cotoi Voinescu

***
Intr-o Romanie in care Onoarea a devenit o rara avis, greu reperabila pana si la spiritele spilcuite ale natiunii, iata, poetul si universitarul timisorean Serban Foarta pune inca o data lucrurile la punct si se dezice de cloaca intelectualista din jurul redactiei oficinei pedisto-basesciene Dilema Veche, aflata, nu-i asa, in patrimoniul grupului de presa detinut de "liberalul" Dinu Patriciu. Motivatia acestui gest il constituie asocierea numelui domniei sale cu cel al infractorului dovedit Sever Cotoi Voinescu, cel care, impreuna cu madam Alma Anastase, a fraudat un vot in Parlamentul Romaniei. Stilul elegant, elocventa, sunt caracteristicile unei scrisori de renuntare care, in cateva fraze surprinde esenta devenirii grupului format in jurul filosofului pe stil vechi, politrucului din zilele noastre, Andrei Plesu.

Dar iata si continutul acestei scrisori:

Către Mircea Vasilescu, redactor-şef al publicaţiei „Dilema veche”

Domnule Vasilescu, dragă Mircea,
întrucât dl Sever [Cotoi] Voinescu, deţinător, la „Dilema veche”, al unei rubrici permanente, anume Axa dus-întors, e, în opinia mea, un personaj nefrecventabil, mă văd constrâns a-mi înceta colaborarea, tot permanentă, la această foaie, – la care (ca şi la tine personal) mărturisesc că ţin nedezminţit…
În preajma, însă, a persoanei amintite, am dezagreabila senzaţie că, dintr-un simplu colaborator, devin, din şapte-n şapte zile, un, mai curând, colaboraţionist.
Cu amărăciune, Şerban Foarţă
Timişoara, 1 octombrie 2010

PS: Oare cand se vor revolta si liberalii adevarati sau cei care se dau mari liberali in mediul online fata de aceasta piatra de moara care poarta numele de Dinu Patriciu si este agatata de gatul partidului? Cu ce a profitat PNL de pe urma lui Patriciu? Cu absolut nimic. Campania prezidentiala a lui Crin a dus o lipsa acuta de fonduri, panotajul serios incepand la doua saptamani dupa inceputul oficial al campaniei electorale. Start ratat. Presa aservita neoficial lui Basescu a dus o campanie dura contra adversarilor acestuia. Presa care se afla oficial in gradina lui Dinu Patriciu a preferat sa uite de Politica in perioada campaniei electorale. Dar cel mai bogat dintre romani este liberal, nu?