marți, 26 iulie 2011

Idiotii satului! Realitatea TV, politicul si generalizarile gratuite

***
Ultima ora, Realitatea TV, marti,  26.07.2011, realizatorul Catalin Striblea ii are ca si invitati, printre altii, pe Adrian Iorgulescu de la PNL, Victor Ciorbea de la unul dintre PNTCD-uri, pe jurnalista Corina Dragotescu si pe scribalaul Tudor Octavian. Tema zilei? Deta, normal. Laitomotivul emisiunii? Traficul ilegal de pe frontiera romano-sarba si legaturile dintre acesta si evenimentele care au avut loc in noaptea de sambata spre duminica in localitatea de pe Birdeanca. Declaratii ale unor persoane despre care aveam o anumita parere inaintea acestei emisiuni: Tudor Octavian ne explica cum in Deta nu mai exista nici o fabrica, nici un agent economic capabil de a da de lucru fortei de munca locale, deci toti locuitorii acestui oras traiesc din traficul ilegal. Alt idiot, Adrian Iorgulescu, reprezentantul PNL, ne spune senincam acelasi lucru,si anume ca toti locuitorii orasului Deta se ocupa cu introducerea ilegala in tara de produse accizabile, vandute ulterior pe piata neagra. Hai coaie, zi sa mori tu? Asa,in timp ce iti puneai neuronul pe portativ,ai descoperit tu ca in Deta toata lumea face trafic? Pai nu esti tu putin cam prost?

Victor Ciorbea, genialul premier al sfarsitului anilor '90, ucenicul preferat al viceregelui FMI din acel moment, Poul Thomsen, intareste spusele lui Koaie Iorgulescu-Portativ si ale Muraturii de Tudor Octavian, aducandu-si el aminte ca si in perioada in care isi satisfacea stagiul militar la Timisoara, in unitatea de Graniceri, traficul era generalizat. Generalizat zici? Pe vremea lui Ceausescu? Pai bai avocatul lu' peste stricat, tu stii care era pedeapsa pentru specula pe vremea Impuscatului, sau vorbesti din carti? Trafic a existat, dar el era facut de catre cetatenii sarbi, nicidecum de catre romani. Sarbii veneau cu blugi si tigari la colt de strada, in Timisoara, nu romanii aduceau marfa de acolo.

Striblea, idiotul de serviciu de la Realitatea TV, comentand manevrele masinii de Politie care se regasea in apropierea incidentului de la Deta si vrand sa para spiritual, spune ca asa se misca masinile in Banat, mai incet. Pai da ma dobitocule, unde ma-ta te-a fatat ma indoiesc pana si de faptul ca aveati toaleta; cel mult trei pari infipti in pamant. Cum de ce? Stii tu. Desfatare totala la Realitatea amicului Ghita, ce mai! Unul si unul, atat invitatii cat si realizatorii. Vorbe aruncate fara sens, generalizari pseudo-intelectuale si un miros tot mai pestilential care tinde sa acapareze cea mai mare parte a prime-time ului fostei televiziuni a lui Vantu. O rusine acest gen de jurnalism, sustinut din partea politicului de persoane total necredibile, daca nu chiar idioate. Daca as fi locuitor al Detei, as da in judecata acest post de televiziune si as solicita daune de milioane de euro. Auzi, cica nu exista locuri de munca in Deta. Pai bai putifelnici de Bucale, in Deta o singura fabrica da de lucru la mai mult de 1000 de muncitori, dar e mai facil sa ii faci pe toti locuitorii traficanti, nu-i asa? Ce cacat de tara...