marți, 8 noiembrie 2011

Prostanacul si Dorel

***
Am vazut un Mircea Geoana care face dovada zilnica a existentei unei agende personale, care nu are nimic in comun cu interesele politice imediate ale partidului din care, formal cel putin, inca face parte. Chiar pe acest blog am atras atentia asupra publicitatii masive care i se face Prostanacului, inclusiv prin intermediul celei mai importante retele de socializare. Perpetuarea la putere a regimului Basescu - atat de permisiv fata de amestecul strain in tara noastra, si aici nu fac o figura de stil ci evoc o realitate cruda - a devenit o prioritate atat a unor state cat si a unor institutii straine intresate. Erijarea fortata a lui Geoana in postura de lider al opozitiei romane, om politic a carei singura calitate este aceea ca are o sotie care vorbeste limba idis, nu face decat sa compromita atat de firava alternativa la regimul corupt al lui Traian Basescu.

Am ramas neplacut surprins de modul in care Crin Antonescu a raspuns jurnalistilor acreditati la Parlament, in legatura cu acest subiect. Am observat ca, din pacate, in ultima vreme dl. Antonescu ridica tot mai mult din umeri, spunand, precum Dorel, personajul celebru de pe Youtube, prezent si in scheciurile lui Bendeac, NU STIU D'ASTEA cu o usurinta dezarmanta. Ma intreb ce pazeste armata de consilieri ai liderului liberal, chiar nimeni nu ii poate atrage atentia asupra acestor greseli de comunicare? Este destul de grav ca liderul opozitiei, om cu ceva anisori petrecuti pe bancile parlamentare, sa nu aibe habar asupra procedurii de urmat atunci cand se doreste inlocuirea unui presedinte de camera.

Cu siguranta ca Geoana face un joc in care el insusi nu trece de postura nebunului. In jocul de sah nebunul se deplaseaza controlat, doar in diagonala. Deficitar la capitolul insusirilor de lider politic, Geoana incearca sa se incoarde in politca romaneasca, cu un spate asigurat de catre americani. Trecand peste toate sfaturile binevoitoare ale mai tuturor analistilor lui peste, PSD - ul ar trebui sa isi duca demersul pana la capat si sa ii asigure iesirea din politica a celui care si-a batut joc cu nonsalanta de vointa majoritatii antibasesciene, in decembrie 2009. Ar fi un minim gest de responsabilitate si, in acelasi timp, un moment de salubrizare a vietii politice dambovitene.