miercuri, 1 august 2012

USL, stai jos, ai nota 4. Data viitoare sa vii cu temele facute!

***
Observ ca exista destul de multi  oameni - inteligenti de altfel -  care inclina sa acuze intreg corpul electoral romanesc pentru nereusita relativa a referndumului de duminica, 29 iulie. Acest fapt constituie o prostie, cu toate ca, dupa cum am spus mai sus, cei care exprima direct sau voalat aceasta opinie nu sunt in nici un caz oameni prosti. Nu dragii mei, si in acest caz poporul si-a facut constiincios datoria. Doar ca cei care trebuiau sa maximizeze importanta politica a rezultatului referendumului nu prea si-au facut treaba.

Inca o data politicienii care trebuiau sa preia forta mesajului de schimbare dat de catre patura constienta din punct de vedere civic a societatii romanesti, au preferat sa astepte ca doar poporul sa rezolve principala problema a Romaniei, Traian Basescu. Nimic mai pagubos! In ultimele doua zile am putut constata cat de inept s-au comportat strategii de campanie ai USL si cat de dezinteresati au fost edilii de acest referendum. Ori, stati asa, USL chiar are cel mai mare numar de primari din Romania. Avand guvernarea in propriile maini, avand la dispozitie Ministerul Administratiei si al Internelor, beneficiind de aportul stiintific al Institutului National de Statistica, acesti domni nu au reusit sa armonizeze listele electorale permanente cu realitatea demografica existenta de facto in tara noastra! Cred ca este un blestem aruncat asupra celor care nu impartasesc valorile basismului manifest, si anume acela de a fi reprezentati politic de niste eunuci.

USL s-a comportat lamentabil in pregatirea acestui plebiscit. Nu a reusit sa scape de imaginea cuplului Iliescu-Nastase, contrapus mai intotdeauna, interesat, unui Traian Basescu, care a ramas acelasi animal politic speculant, capabil de a trage foloase din orice gafa a adversarilor sai. Paradoxal, Traian Basescu se gaseste de mult timp pe topoganul politicii romanesti. Steaua lui a apus sau este foarte aproape de a apune. Este de batut in orice confruntare serioasa. Se pare insa ca USL nu prea doreste sa il inlature pe Basescu sau - de ce ne-am mira oare? - sunt prea idioti pentru a reusi cu adevarat acest lucru. Personal raman cu un gust amar deoarece s-a ratat o buna sansa de a scapa de Basescu. Dar viata merge inainte, cu toate ca flacara sperantei scade in intensitate. Poate se doreste exact acest lucru...?