duminică, 29 aprilie 2012

Fara reevaluari! Ei trebuie sa plece!

***
USL si-a asumat guvernarea intr-un moment extrem de dificil pentru Romania. Este foarte posibil ca economia nationala sa suporte o noua contractie severa, in a doua jumatate a acestui an. Reusita acestui miniciclu de guvernare depinde foarte mult si de oamenii pe care se vor putea baza cei care si-au luat obligatia scoaterii Romaniei din santul in care a fost trantita de atat de inteligenta si patrioata guvernare pedisto-basesciana.
Trebuie sa ramana stabila doar patura functionareasca apolitica, cea de a carei activitate depinde buna functionare a Statului. In domeniul culturii avem o intreaga pleiada de functionari politici, care au improscat cu scarna, la foc automat, pe toti adversarii politici ai PD si ai lui Traian Basescu. Sunt cei care, cu un scris oparit sau voce muieratica, au atacat in toate modurile posibile forma de expresie politica a opozitiei democratice. Sunt cei care, cocotati in varful unor institute sau edituri legate direct la bugetul de Stat, isi permit zilnic sa arunce cu fecale in toti cei care atenteaza la statutul de sfant al politicii, cu care ei il onoreaza pe Traian Basescu. Guvernul USL trebuie sa trimita controalele Curtii de Conturi catre acesti profitori ai guvernarii PD-L, indivizi care au facut cariera prin politizarea actului cultural sau stiintific. Avem tismaneni, mihaiesi, patapici, liceeni, indivizi care sug sume importante de bani de la bugetul de stat fara nici un pic de jena vizibila.

Sa ne aducem aminte de faptul ca PNL, in 2007, dupa momentul rupturii cu PDL, a incercat sa pastreze o urma de civilizatie, reusind sa nu politizeze foarte multe functii din aparatul de stat. Aceasta abordare a fost interpretata de catre cei cu musca pe caciula, ca pe un semn de slabiciune politica, continuandu-si pe fata activitatea politica pusa in slujba lui Traian Basescu si a PDL. Europenismul lui Tariceanu a insemnat o oaza de civilizatie politica intr-o tara realmente pierduta intr-un balcanism primitiv. E timpul sa ne asumam acest tip de politica, cel balcanic, destul de retrograd, si sa abordam modernitatea doar in mod treptat.  Tindem spre Europa dar noi suntem in Balcani. Sa recunoastem acest fapt si sa ne adaptam situatiei. Laudacii lui Basescu trebuie sa dispara din functiile publice de decizie, daca guvernarea USL se doreste a fi una de succes.