sâmbătă, 4 iulie 2009

Senzational! Ridzi desparte apele in PD

***


Iata ca monolitul prezidential pe numele sau PD, nu se simte prea bine. Partidul prezidential a reusit sa contabilizeze in sase luni de guvernare un numar de scandaluri la care PNL - ul nici nu a indraznit sa se gandeasca in patru ani de guvernare.

De la impozitul forfetar si pana la scandalul cu Cotofana Ridzi, trecand prin toate celelalte "stangacii" (termenul este un eufemism,) partidul domnului Boc/Basescu a continuat sa ne uimeasca cu atitudinea lui binevoitoare fata de faptele de inalta coruptie savarsite de catre aderentii sai. Aceasta situatie a fost valabila pana mai ieri.

Parca scarbiti si ei de matrapazlacurile prezidentiale menite a o scoate basma curata pe hoata care conduce Ministerul Tineretului si Sportului,(a se vedea petardele de presa cu Gica Popescu) membrii vechii garzi pediste (Cezar Preda, Radu Berceanu si, voalat, Vasile Blaga) au luat atitudine incercand fortarea demisiei Monicai Ridzi. Era un gest normal pentru un ministru prins la borcanul cu miere.

Dar te pui cu vointa lui Zeus! Pai daca pica Ridzi atunci se deschide cutia Pandorei. Campania electorala a fetii lu' tata cu ce bani credeti ca a fost finatata? Cu donatii stranse in Bamboo? Ei as! Nu. Banii au venit de la bugetul de stat pe filiera MTS.

Este foarte interesanta pozitionarea in partid relativ la cazul Ridzi; gruparea vechilor pedisti o doresc demisionata sau demisa pe doamna Ridzi; cei sositi cu pluta din PLD - ul domnilor Stolojan/Stoica o sustin, alaturi de iconodulii lui Base.

Din tot acest scandal, din reactiile sau non-reactiile prilejuite de dezbaterile de pe marginea sa, desprindem o concluzie trista; cea ce noi numeam pana mai ieri "societate civila" , "intelectualitate", personaje datoare cu exprimarea in spatiul public a pozitiei lor fata de evenimente de interes public, toti acestia tac cu nerusinare in schimbul subventilor de la stat.

De fapt in Romania rolul societatii civile a fost preluat de catre presa. Lucru total nelalocul lui deoarece presa este o afacere la urma urmelor. Cu alte cuvinte pozitia celor din presa poate fi conditionata de interesele de moment ale patronilor de trust. Tragic.

2 comentarii:

  1. Jur ca nu am citit postarea asta cand i-am comentat lui Dan la postarea precedenta ... ideile sunt comune, adica izbitor de asemanatoare! deci e evident totul, oare de ce unii se incapataneaza cu prezumtia de nevinovatie? E ca si cum prinzand un francez pedofil cu un aurolac din gara de nord in pat complet dezbracati si zici "hmmm poate ii facea o injectie, cum sa spunem noi ca-i pedofil? prezumtia de nevinovatie!" Baaaai, e evident ce-i cu Ridzi, ea e pedofilul!

    RăspundețiȘtergere
  2. In cea ce priveste fapta d-nei Ridzi, este de prost gust ce se intampla. Totul tine de o logica elementara; din moment ce dansa sustine ca acei bani s-au dat pentru organizarea evenimentului marca MTV iar reprezentantii MTV/ProTV vin cu acte si arata ca intreaga suma necesara organizarii a fost suportata de catre ei, ce putem crede? Doar ca d-na Ridzi este o hoata, o mincinoasa si o nesimtita.

    RăspundețiȘtergere