duminică, 2 august 2009

Coitus Interruptus. PSD si relatiile din coalitie

***


Acum cateva zile ma miram public de faptul ca PSD - ului i-a intrat sange proaspat in instalatie. Declaratii razboinice la adresa partenerului de coalitie (comunicatul prilejuit de declaratiile presedintelui de la Radio Romania), demonstratie de forta in Parlament (Comisia Udrea) si, la final de saptamana un mare fas! Cu alte cuvinte, mai nea PD - ule, ne porcaim in timpul saptamanii si ne impacam in week-end. Tipic pentru un om politic fara busola precum Mircea Geoana.

Desi in mod public se sustine de catre liderii sai ca PSD - ul este un partid unit, realitatea este cu totul alta. Taberele create in interiorul acestei formatiuni politice - si ele sunt multiple de doi - dau imaginea publica a unui partid fara capacitatea de a-si alege calea pentru viitor.

Avem o tabara a celor convinsi de necesitatea exercitarii actului de guvernare impreuna cu PD. Acestia au in grija lor o intreaga clientela de partid, careia iesirea de pe orbita bugetului de stat i-ar aduce falimentul. Si avem alte tabere care oscileaza intre ideea iesirii de la guvernare si ramanerea acolo, in functie de interesele de moment.

PSD - ul este un partid condus de catre oameni politici lasi. Lasitatea lor a fost dovedita in saptamana aceasta. De la declaratii de razboi ("sa rupem pisica", spunea dl. Dragnea!) s-a ajuns, iata, acum la final de saptamana, la ideea ramanerii in cabinetul Boc. Trei voci importante din PSD, d-nii Hrebenciuc, Vanghelie si Nita, au afirmat raspicat ca acest partid nu v-a parasi corabia capitanului B. A fost de-ajuns un comunicat de presa anonim de la PD care sa ii atace pe pesedisti acolo unde ii doare mai tare pentru ca acestia sa faca stanga-imprejur. Sincer, eu ma asteptam la acest deznodamant.

Desigur, aceasta cedare lasa va fi mascata sub acelasi tern slogan al necesitatii asigurarii unei guvernari puternice pentru Romania, bla-bla-bla...
Da, stim d-le Geoana. Ideea este insa ca noi ne-am cam saturat de aceasta pendulare guvern-opozitie pe care o tot face partidul d-voastra.

Asumati-va domnilor guvernarea cu bune si cu rele, luati masurile care se impun in aceasta perioada, GUVERNATI! Nu stati pana la ora 16 la guvernare iar in prime-time treceti in opozitie. Nu va deosebiti cu nimic de PD - ul Marinarului care a terminat cu aceasta atitudine doua guvernari de Dreapta.

Iresponsabilitate! Acesta este primul cuvant care imi trece prin minte cand ma gandesc la PSD - ul d-lui Geoana.


PS: In atentia noului redactor-sef al ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu:

http://patrasconiu.blog.cotidianul.ro/2008/08/31/panoul-de-oroare-cnistorescu-despre-hrpatapievici/

Doar asa, ca sa cunoasteti parerea subordonatilor despre D-voastra!

...cu placere!:)