duminică, 7 octombrie 2012

Timisoara - campioana Romaniei la rugby!

***
Iata ca, dupa douazeci si unu de ani de la anteriorul triumf national in sporturile de echipa, obtinut atunci de catre Politehnica Timisoara la handbal, o alta formatie din Timisoara reuseste sa se impuna in intrecerea interna, de data aceasta la rugby. Este vorba de RCM MVT Universitatea Timisoara, cea care a reusit sa invinga redutabila formatie maramureseana CSM Baia Mare, campioana ultimelor trei sezoane. Meciul a avut loc pe teren neutru in Capitala, pe stadionul Arcul de Triumf, in fata a 3500 de spectatori, printre care si aproximativ 250 de suporteri veniti din Banat.
Cifrele seci ale disputei ne spun ca punctele echipei nooastre au fost aduse de catre Calafeteanu si Conache, scorul final fiind de 16-6 in favoarea RCM. Meciul in sine a fost unul foarte darz, de angajament, ridicandu-se la nivelul unei finale de campionat national. Din punct de vedere tehnico-tactic, antrenorul sud-african Chester Williams a aranjat admirabil echipa in teren, insufland jucatorilor macar o parte din vointa si rautatea pozitiva care a facut din el un component de baza al nationalei Springboks, cea care a devenit campioana mondiala in 1995, intr-o finala jucata impotriva Noii Zeelande. Aici putem vedea cat de important este sa legi un nume de succes de devenirea unei echipe care isi doreste performanta.

Timisoara nu a mai trait de mult timp un asemenea moment. A existat promisiunea eterna a clubului de fotbal Politehnica Timisoara, cea care in perioada actionariatului BKP isi propunea an de an castigarea titlului. Desigur, intre dorinta si realitate se poate casca oricand un hau, lucru ce s-a intamplat mai intotdeauna clubului condus de catre tristul domn Marian Iancu. Multa vorbarie, putine realizari. Spre deosebire de echipa de fotbal manageriata de la Bucuresti, RCM MVT Universitatea Timisoara reprezinta si un succes managerial local. Dl. Dan Dinu, omul care asigura stabilitatea financiara in cadrul clubului, a avuut grija se se inconjoare de o echipa de profesionisti, dintre care ii amintesc fugaraici pe Sorin Doda, Adi Cireap, Dan Borzas , Ciprian Stefanescu.

Eroii acestei fericite aventuri: Cătălin Fercu, Mădălin Vlad Lemnaru, Ben Dominic Tuiatua, Paul Kinikinilau, Viliami Tu’akalau Moala, Jody Gavin Rose, Valentin Nicolae Calafeteanu, Petru-Vladimir Bălan, Otar Turashvili, Horațiu Eugen Pungea, Dorin Lazăr, Marian Drenceanu, Sandu Stelian Burcea, Vasile Sorin Rus, Daniel Carpo, Marian Eugen Căpățână, Gigi Militaru, Samuel Mariș, Mateaki Kafatolu, Laurențiu Marian Tănase, Johnny Șola, Florin Fântânaru și Gabriel Conache. Felicitari campionilor!

Maine Banatul va fi in sarbatoare! De la ora 18, in Piata Unirii, jucatorii si stafful tehnico-administrativ vor prezenta banatenilor trofeul castigat. Este un motiv de petrecere si de speranta, poate ca strategia reusitei de la rugby va fi preluata si de reprezentantele Banatului din alte sporturi.