marți, 19 mai 2009

Doua mostre de nesimtire: Basescu si TRU

***

Nu ma dau in vant dupa PSD - ul domnului Geoana, ba chiar as spune ca dimpotriva, nu am crezut niciodata in viabilitatea reala a unui guvern social-democrat. Totusi, atacurile concentrate executate dinspre Cotroceni sau dinspre PD la care este supus PSD in aceste zile nu ma poate lasa rece.

Revin la mai vechea mea idee conform careia PD - ul d-lui Basescu este un partid-capusa, fara ideologie, fara lideri, ivit parca special pentru a se hrani cu seva extrasa din coabitarile cu fortele politice reale din Romania. Acest lucru a fost dovedit de episoadele CDR+PD, PNL+PD si, mai nou, PD+PSD.

Deosebirea majora dintre actuala majoritate guvernamentala si cele doua precedente este aceea ca acum PD - UL ARE MIJLOACELE REALE DE A-SI SCOATE PARTENERUL DE LA GUVERNARE. Democratii se pot debarasa relativ usor de asociatii lor pesedisti deoarece, acum, ei detin postul de premier. Prostanacul si-a adus partidul in situatia de a lua pozitie de drepti in fata lui Basescu deoarece eventuala fronda a PSD in cadrul guvernului ar conduce la eliminarea lui de la Putere.

Ori ratiunea care a stat la baza alegerii lui Geoana ca sef al social-democratilor a fost tocmai aceasta, a accederii la fondurile guvernamentale, la licitatii, la contracte cu statul, la pozitii de conducere in cadrul deconcentratelor.

Recentele evenimente care au avut loc pe axa Paris-Bucuresti, respectiv discursul lui Basescu tinut in fata reprezentantilor comunitatii romanesti din Franta, unde a atacat dur PSD - ul si interviul dat de TRU in Hotnews conform caruia impozitul forfetar este creatia social-democratilor fac parte dintr-o insiruire de fapte care preced excluderea celui mai slab din coalitia de guvernare.

Totusi, as avea o intrebare de bun simt pentru cei doi handralai: Tovarase Basescu, tovarase Ungureanu, acum PSD - ul nu mai este bun dar in decembrie 2008 a fost? Tovarase Ungureanu, atacati PSD - ul pe tema impozitului forfetar dar dumneavoastra recunoasteti ca aceasta forma de impunere fiscala a fost propusa si laudata inca din 16 iulie 2008 de Constantin Nita, membru PSD. Pai atunci...?