miercuri, 8 decembrie 2010

Invitatie

***
COMUNICAT



LANSARE CARTE

UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIŞOARA

Sâmbătă 11 Decembrie 2010, orele 10, Amfiteatrul A33

Sâmbătă 11 Decembrie, orele 10, la Universitatea de Vest din Timişoara, Şcoala Doctorală a Facultăţii de Sociologie şi Psihologie are onoarea de vă invita la un eveniment de excepţie: lansarea cărţii domnului profesor doctor Paul Dobrescu, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative Viclenia globalizării. Asaltul asupra puterii americane. Lucrarea analizează rolul Statelor Unite ale Americii în contextul fenomenului globalizării, precum şi căile posibile de evoluţie istorică a acestui proces într-un posibil nou cadru mondial de acţiune.

Paul Dobrescu este profesor universitar doctor şi rector al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, după ce a fost decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA timp de mai bine de 14 ani. Are o experienţă vastă în ştiinţele comunicării, publicând numeroase articole şi reviste pe această temă, precum şi volume deosebit de importante şi de referinţă în domeniul geopoliticii şi sociologiei politice. Este membru al International Communication Association şi al Institutului pentru Teorie Socială din cadrul Academiei Române.

În partea a doua a evenimentului va avea loc şi lansarea lucrării coordonată de academicianul Catalin Zamfir, profesor doctor în cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii de Vest, intitulată Politici de incluziune socială în perioada de criză economică, volum elaborat de specialiştii ICCV în politici sociale, care oferă o imagine amplă asupra soluţiilor sociale pe care România le poate avea în contextul crizei structurale pe care o traversăm.

Cătălin Zamfir este profesor universitar doctor şi membru al Academiei Române din 1991. Este directorul şi fondatorul Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii din cadrul Academiei Române, având numeroase publicaţii în domeniul sociologiei, în special în domeniul teorie deciziilor, politicilor sociale, tranziţiei şi dezvoltării sociale. A fost decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti şi în prezent este profesor în cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii de Vest din Timişoara. Este preşedinte al Institutului Social Român şi al Asociaţiei Sociologilor din România.
 
După cele două lansări, va avea loc susţinerea publică a tezei de doctorat a d-lui Codrin Scutaru, cercetător al Institutului de Cercetare a Calităţii Vieţii şi doctorand în cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii de Vest, intitulată Partidele politice româneşti între tranziţie şi criză: Partidul Naţional Liberal 1990-2010, coordonată de domnul academician Cătălin Zamfir.
 
Sunt invitaţi să participe la aceste evenimente cercetători, reprezentanţi ai mediului academic, studenţi, masteranzi şi doctoranzi, reprezentanţi ai instituţiilor publice şi din mediul privat, demnitari, parlamentari, reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi orice factor interesat de problematica abordată şi de temele propuse.